Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Uitslaande brand Zeildijk Hulst, huis onbewoonbaar

Toegevoegd: 31-12-2023, 14.19 uur - Update: 31-12-2023, 16.00 uur
Door: Eugène Harthoorn

HULST - Bij een vrijstaande woning aan de Zeildijk in Hulst is zondagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Het huis is voorlopig onbewoonbaar, zo meldt de Veiligheidsregio.


De brandweer werd omstreeks 14.05 uur opgeroepen voor een brand in een keuken van een vrijstaande woning. Direct werden twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen ter plaatse gestuurd. Ter plaatse bleek dat de brand al uitslaand was maar dat de bewoners zich gelukkig op tijd in veiligheid hadden konden brengen en dat er niemand gewond was geraakt.

Een kat die in de woning aanwezig was kon door brandweerlieden worden gered. Omdat de kat rook had ingeademd, werd een dierenambulance opgeroepen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ontstond de brand in de keuken en breidde deze zich uit naar de bijkeuken. Kort voor 14.30 uur had de brandweer het vuur geblust.

De brandweer heeft een deel van het dak verwijderd om te kijken of het vuur zich had uitgebreid. Rond 15.15 uur bleek de brand helemaal geblust te zijn en kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Vanwege rook- en waterschade kunnen de bewoners voorlopig niet in de woning verblijven. Ze regelen zelf elders onderdak.

Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren