Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Docent schuldig bevonden aan seks met leerling

Toegevoegd: 19-01-2024, 21.15 uur
Docent schuldig bevonden aan seks met leerling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag een 26-jarige Scalda-docent uit Oostkapelle wel schuldig bevonden, maar geen straf opgelegd.  De docent had seks met een minderjarige leerling.


De docent werd ervan verdacht dat hij begin vorig jaar ontucht heeft gepleegd met een 16-jarige leerling, met wie hij een relatie was aangegaan. Het stel waren verliefd op elkaar en hadden met wederzijds goedvinden seks. Toen de relatie bekend werd diende de docent bij de school zijn ontslag in.

In haar vonnis stelt de rechtbank dat van de docent wel enige terughoudendheid had mogen worden verwacht. Volgens de reclassering was de docent een kwetsbare, sociaal onhandige man bij wie zijn seksuele en emotionele ontwikkeling achterloopt. De officier van justitie had een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een taakstraf van 140 uur geëist.

 

 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fred (21-1-2024 om 13:45)
thijs van mij krijg je gelijk. kleine vergrijpen worden veel te zwaar belast, boete dus, terwijl serieuze dingen met een sisser afliopen voorbeelden genoeg
bram goeree (20-1-2024 om 17:13)
Thijs dat laatste is onzin want ze houden altijd rekening met een correctie .hoeveel dit is met 80 km weet ik niet maar zeker 4 km .dus pas bij 84 of 85 word je pas bekeurd
Thijs (20-1-2024 om 12:09)
Een leraar die zijn machtspositie misbruikt komt daar straffeloos mee weg, maar owee als je 81 rijdt op een 80 weg. Dit is nou precies wat er mis is in dit land.
Harry (20-1-2024 om 01:58)
Ja verliefdheid breekt vaak wetten, wel of niet toegestaan. Maar de reclassering heeft nu bepaald over de toekomst van een leraar, jammer.. Wederhoren is belangrijk, voor een uitspraak. Ik hoop dat dit gedaan Is.
Cookie-instellingen beheren