Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Middelbrand leeg kantoorpand Goudend Middelburg

Toegevoegd: 21-04-2024, 22.09 uur - Update: 22-04-2024, 00.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In een leegstaand kantoorpand aan het Goudend in Middelburg heeft zondagavond brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.


Rond 20.50 uur werd ontdekt dat op meerdere plaatsen rook kwam vanuit het slooppand. In eerste instantie werd alleen de blusploeg van de Middelburgse post Torenweg opgeroepen maar een half uur na de melding werd alsnog opgeschaald naar middelbrand. Hierop werden een tweede blusvoertuig en een ladderwagen opgeroepen.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) woedden op de begane grond een aantal brandjes. De brandweer heeft deze geblust. Op de eerste en tweede verdieping werd uiteindelijk geen brand aangetroffen, wel rook. Volgens de VRZ-woordvoerder werd het verkennen van het pand bemoeilijkt doordat het binnen donker en rommelig was.

De officier van dienst heeft rond 22.30 uur het sein 'brand meester' gegeven. In het gebouw werd niemand aangetroffen.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (22-4-2024 om 08:47)
had al lang gesloopt moeten worden. s'zomers wordt en vaak ingebroken en "feestjes" gevierd. dat is bekend maar er wordt niets tegen gedaan. tevens een oerlelijk gezicht.
Middelburger (22-4-2024 om 07:45)
Slooppand? Wanneer gaat dat gesloopt worden dan? Dit pand verkeert al jaren in deze staat zonder dat de gemeente er maar ook iets aan doet, omdat ze het zgn. niet op een aakkoord kunnen gooien met de eigenaar. Intussen werden wel kosten noch moeite gespaard bij de herinrichting van het Molenwaterpark, verbouwing van de schouwburg en om maar te zwijgen over de kosten van het bouwputfiasco en nu weer de extra miljoenen voor het politiebureau. Maar goed, het geheugen van wethouders werkt maar voor korte duur. Er wordt wel gesproken over het leefbaarder maken van Dauwendaele, ms. kan een wethouder 's avonds een kijkje gaan nemen rond het Goudend en in gesprek gaan met de ongure types die er rondhangen.
Cookie-instellingen beheren