Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Geen schepen aan Piet Heinkade vanwege zeemijnen

Toegevoegd: 28-05-2024, 19.25 uur
Deze zeemijn werd eerder deze maand al tot ontploffing gebracht.
Deze zeemijn werd eerder deze maand al tot ontploffing gebracht.
© Foto: Gemeente Vlissingen
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Vanwege de twee zeemijnen die vrijdag werden ontdekt op de bodem bij de Piet Heinkade in Vlissingen, is het tot nader order niet toegestaan om af te meren aan de genoemde kade. Dat meldt de gemeente Vlissingen.


Drie weken geleden werd in de Vlissingse haven ook al een zeemijn ontdekt. Die werd enkele dagen later gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Na de vonst van vrijdag is overleg geweest tussen de gemeente Vlissingen, de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). 

"Uit voorzorg is besloten om tot nader order geen schepen te laten aanmeren aan de Piet Heinkade. Omdat dit gevolgen heeft voor het evenement Vlissingen Maritiem dat komend weekend (31 mei tot en met 2 juni) plaatsvindt, zoeken we samen met de organisatie naar een alternatieve ligplaats voor het schip Dar Mlodziezy", zo laat de gemeente Vlissingen vandaag weten.

De EOD onderzoekt samen met de gemeente hoe de zeemijnen het beste geruimd kunnen worden. Tot die tijd blijft de Piet Heinkade afgesloten voor het aanmeren van schepen. "Hiermee is de veiligheid voor dit moment gewaarborgd. Het ruimen zal niet eerder dan volgende week plaatsvinden. Als er maatregelen getroffen dienen te worden bij het ruimen, informeren wij omwonenden en ondernemers daarover per brief", aldus de gemeente.

De zeemijnen werden aangetroffen tijdens een explosievenonderzoek dat vanwege werkzaamheden werd uitgevoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren