Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie verdachten pinpasfraude opgepakt

Toegevoegd: 28-11-2007, 16.22 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdag 27 november onder leiding van het Openbaar Ministerie in Breda, twee mannen en een vrouw in Amsterdam aangehouden.

De BRZN vermoedt dat deze drie verdachten de kern vormen van een georganiseerd crimineel netwerk, dat voor honderdduizenden euro’s met pinpassen heeft gefraudeerd. De drie verdachten van 47 jaar, 48 jaar en 31 jaar zijn woonachtig in Amsterdam. Dit drietal was sinds juli 2006 tot en met heden op grote schaal actief op het gebied van pinpasfraude.

In heel Nederland werden brieven en bankpassen uit brievenbussen gehengeld. Door middel van valse identiteitsbewijzen werden de pincodes bij postkantoren bemachtigd. Nadat het pasje met bijbehorende pincode in het bezit van de verdachten was, werd de rekening van de benadeelde zo gauw mogelijk geplunderd.

De BRZN heeft, in samenwerking met de Bovenregionale Recherche Amsterdam-Amstelland en het korps Noord Holland Noord, de woningen van de verdachten doorzocht. Hierbij werden onder andere een aanzienlijk geldbedrag, sieraden, gsm’s en computers en twee auto’s in beslag genomen. De pinpasfraude werd hoofdzakelijk gepleegd in de steden Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Alkmaar, Middelburg en Tilburg.

De BRZN heeft ruim tachtig zaken aan het licht gebracht, waarbij voor een totaalbedrag van ruim €700.000,- is gefraudeerd. Meerdere aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten. De BRZN is dit onderzoek gestart naar aanleiding van een onderzoek afkomstig uit het korps Midden West Brabant. In totaal werden 12 personen ingezet voor dit onderzoek.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland De BRZN richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. De BRZN is een samenwerkingsverband van de zes politieregio’s in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750