Weerbericht:
Vandaag droog, morgen regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Eerste actie voor KNRM Noordland

Toegevoegd: 02-01-2008, 17.44 uur
Door: KNRM Noordland/Burghsluis

BURGHSLUIS - Voor het reddingstation Noordland van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij was de eerste actie in het nieuwe jaar al op 2 januari om 12.20 uur.

Het betrof hier het 6 m lange sportvisbootje met als thuishaven Roompot Marina in Kamperland, met 2 Belgische vissermannen aan boord. Na een rustig dagje vissen kwamen zij in de voorhaven van de Roompotsluis aan, toen plotseling de motor stil viel.

Het hagelnieuwe bootje weigerde opnieuw te starten en er stond de vissermannen niets anders te doen dan reddingboothulp te vragen. Het station van de reddingboot Koomansdank ligt nog geen 100 m van de sportvisboot vandaan.

Zoals normaal voor de opstappers waren zij binnen een 10 tal minuten ter plaatse. Zij trachten eerst technische hulp te verlenen, toen bleek dat ook zij het nieuwe bootje niet aan de praat konden krijgen, hebben zij hem achter de reddingboot vast gemaakt en door de Roompotsluis naar de thuishaven gebracht.

De eerste actie voor het nieuwe jaar zat er op.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren