Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Loze zoekactie door vuurpijl voor kust

Toegevoegd: 14-05-2008, 12.26 uur
Loze zoekactie door vuurpijl voor kust
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De KNRM van Breskens is in de nacht van dinsdag op woensdag uitgerukt nadat bij Vlissingen een vuurpijl was waargenomen.
 
De tijdelijke reddingsboot van Breskens, de Dorus Rijkers, werd rond 01.45 uur opgepiept. De vuurpijl was waargenomen tussen de Songa boei en de buitenhaven van Vlissingen. In overleg met de Kustwacht hebben de redders zoekslagen gemaakt in het desbetreffende gebied. Ook zijn de oever en de zandbanken afgezocht. Nadat er niemand in nood was aangetroffen werd de zoekactie rond 03.20 uur gestopt.


Het gebeurt regelmatig dat mensen die vuurpijlen nabij de kust afsteken zorgen voor onnodige noodmeldingen voor de hulpdiensten. Met name rond de jaarwisseling moeten reddingsboten regelmatig uitvaren om zoekslagen te maken nadat vuurpijlen zijn waargenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T (14-5-2008 om 15:35)
Toch zonde dat er altijd van die grappemakers zijn die zulke dingen moeten doen he! Wat een tijd eigenlijk om zoiets nog te doen!
Cookie-instellingen beheren