Weerbericht:
Perioden met zon, vanmiddag toenemende bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 10 km

Brandweer Cadzand start protestactie

Toegevoegd: 15-05-2008, 15.02 uur
Door: Roland de Jong
CADZAND - De brandweerpost Cadzand is een digitale protest-
actie gestart tegen de voorgenomen sluiting van hun kazerne.
 
Woensdagavond werd bekend dat de gemeente Sluis de brandweerkazernes in Schoondijke en Cadzand wilde sluiten vanwege de bouw van een nieuwe, centrale kazerne in Oostburg. Met de bouw hiervan is een bedrag van bijna twee miljoen euro gemoeid.
 
De vrijwilligers van de beide posten zijn geschokt door de sluiting. De vrijwilligers van Cadzand zijn daarom een protestactie gestart via e-mail. De spuitgasten vinden dat de veiligheid van alle mensen die in Cadzand en omgeving wonen en als toerist verblijven niet meer voldoende wordt gewaarborgd als de plannen worden doorgevoerd.


Door een e-mail met de tekst 'Laat brandweer Cadzand bestaan...' te sturen naar het adres [email protected] wil de ploeg digitale handtekeningen inzamelen tegen het voorgenomen besluit van het gemeentebestuur.
 
Zie ook:
- Sluis wil twee brandweerkazernes sluiten (15-05-2008)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
LST (16-5-2008 om 14:25)
Twee miljoen euro voor een nieuwe kazerne!? Nu snap ik waarom de OZB met 10% omhoog moet (en jaarlijks daarna met 5%). Wanneer komt er een eind aan het financiële wanbeleid van deze gemeente!?
Ron (16-5-2008 om 10:42)
Ik droom van een land waar je pas gemeentebestuurder kan worden als over gezond verstand beschikt!
Zomaar een inwoner (15-5-2008 om 22:49)
Jammer dat de gem Sluis het geld van zijn inwoners steeds maar weer gebruikt om plannen te maken die miljoenen kosten. En niets of weinig opleveren. Mensen denk eens na en doe de dingen die je moeten doen, maar niet over de rug (veiligheid) van je inwoners en je toeristen.
Aanvalskorf (15-5-2008 om 21:59)
Je denkt dat er straks geen vrijwilligers zijn om uit te rukken vanaf Oostburg maar er zit een man of 6 op hun krent op het godshuis te wachten tot die pieper afgaat Wat moeten ze anders doen Als een gek door de Zuidzandsestraat naar het nieuwe bedrijventerrein en de vrijwilliger heeft het nakijken
Heiko (15-5-2008 om 19:05)
Goed gedaan Sluis! Met de vergrijzing en moeilijk te werven brandweerlieden in het vooruitzicht, hebben jullie straks een schitterende kazerne maar geen brandweerlieden die het materieel kan bedienen. Kan me goed voorstellen dat veel vrijwilligers voor de 'eer' bedanken. Succes Vrijwilligers!
D (15-5-2008 om 16:58)
Ik ben het helemaal met de vrijwilligers eens dat ze actie voeren. Als er een centrale kazerne in Oostburg komt dan heb je kans dat ze vanaf die post niet in de voorgeschreven uitruktijd aanwezig kunnen zijn, en als dat ze niet lukt dan spelen ze een beetje met levens want elke seconde kan tellen.
Cookie-instellingen beheren