Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vrachtwagen met friet gekanteld op A58

Toegevoegd: 26-06-2008, 13.09 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
KRUININGEN - De A58 tussen Kruiningen en Rilland is donderdag enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer.

Rond half elf is er een vrachtwagen met aanhanger, bestuurd door een 30-jarige man uit Dreischor, gekanteld. De aanhanger was geladen met 15.000 kilo afgekeurde friet. Deze kwam in de berm en op de vluchtstrook terecht.

De aanhanger van de man kwam op een gegeven moment naar links. De chauffeur probeerde dit te corrigeren. Dit lukte niet en vervolgens kantelde de aanhanger. Tot het begin van de middag kon het verkeer over de linkerrijstrook rijden. Hierdoor ontstond een file van enkele kilometers.

Om de ravage goed op te kunnen ruimen heeft Rijkswaterstaat besloten de A58 tussen Kruiningen en Rilland volledig af te sluiten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Oude Rijksweg langs Kruiningen en Krabbendijke.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timo (29-6-2008 om 13:49)
@ truckster, Jaa inderdaad dit is vervelend. hier heb je wel last van met auto. als je auto is verlaagt en je rijd met brede banden dan heb je hier ook last van. dan hapt je auto inneens in die spoorvorming
Edwin (29-6-2008 om 07:39)
Als je de berichten nou eens goed leest, kun je ook lezen dat het om afgekeurde friet gaat. Maar wat maakt het uit, zoek de oorzaak maar in de staat van vele Nederlandse snelwegen met al die spoorvorming. Je houdt soms je hart vast, vooral als je met vloeistoffen rijd.
Johan (28-6-2008 om 22:04)
Waarschijnlijk was het afgekeurde friet wat bestemd is voor veevoer daarom lag het in een kiep auto
HACCP (28-6-2008 om 01:10)
Inderdaad Marina, snap ook niets van dit vervoer. Friet zo los in een trailer, dat is echt niet volgens HACCP normen, foei toch. En inderdaad stond de trailer op kiepstand, dus heeft de chauffeur de trailer laten kiepen. PTO aangezet, en kiepen maar
Truckster (27-6-2008 om 22:05)
Weet je wat het ellendigste is op de wegen en daar heb ik dus zelf ook ervaring mee zijn de diepe spporen in het wegdek automobilisten hebben daar geen problemen mee maar wij als vrachtwagenchauffeur dus wel je kan uit de sporen gaan en dan kan dus de oplegger of aanhanger gaan slingeren!!
Wouter (27-6-2008 om 14:45)
De oorzaak van de vele eenzijdige ongevallen moet inderdaad eens onderzocht worden. Persoonlijk denk ik dat het JUIST komt doordat de A58 zo'n rustige, zeg maar saaie weg is. Volgens mij hebben veel mensen gewoon problemen om geconcentreerd/gefocust de blijven tijdens het rijden.