Weerbericht:
Van het noordwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Kapitein dronken op Westerschelde

Toegevoegd: 09-07-2008, 11.14 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De waterpolitie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 52-jarige kapitein van een zeeschip aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

De Russische kapitein was met onderweg van Immingham in Engeland naar Terneuzen om te laden. De loods die op de Westerschelde aan boord gekomen was, kreeg het vermoeden dat de kapitein van het schip gedronken had en waarschuwde zijn chef. Deze schakelde op zijn beurt de Waterpolitie in.


De politie ging omstreeks 02.30 uur in de sluis van Terneuzen aan boord en nam bij de kapitein een blaastest af. Hieruit bleek dat de man gedronken had en het alcoholpromillage boven het wettelijk toegestane maximum zat.

De kapitein werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Aangezien de eerste stuurman het gezag aan boord wilde overnemen om de vaart voort te zetten werd ook hij aan een blaastest onderworpen. Ook hij had te veel gedronken waarna het schip werd afgemeerd.

Op het politiebureau gaf de ademanalyse aan dat de kapitein een alcoholpromillage van 2,2 in zijn bloed had, terwijl maximaal 0,8 is toegestaan. Hij kreeg een vaarverbod van negen uur en een boete van 1.500 euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren