Weerbericht:
Bewolkt, perioden met regen. Overdag zonnige perioden. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Hutten zorgen voor vuurzee in Middelburg

Toegevoegd: 11-07-2008, 16.08 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op een terrein aan de Geersesweg in Middelburg is vrijdagmiddag rond 15.00 uur een groot vreugdevuur aangestoken.


Het ging om de afsluiting van de jaarlijkse bouwspeelplaats op het terrein. Tientallen kinderen bouwden de afgelopen week aan houten hutten. Deze werden als afsluiting in brand gestoken. Veel kinderen waren samen met hun ouders naar de speelplaats gekomen om te zien hoe de hutten uiteindelijk zorgden voor een flinke vlammenzee.

Net als vorig jaar stond ook dit keer de Middelburgse jeugdbrandweer samen met enkele volwassen collega's stand-by om het vuur onder controle te houden. De huttenverbranding verliep echter zonder problemen. Wel moest er af en toe ingegrepen worden omdat het vuur zich via het gras dreigde uit te breiden.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tijs (12-7-2008 om 11:48)
@ AJ Als u vergunning aanvraagt wordt dit in overweging genomen. Gekeken wordt naar veiligheid, milieu-belasting, overlast, etc. Dat is bij dit evenement ongetwijfeld ook gebeurd en de vergunning is verleend. Ik neem aan dat als u afval verbrand de brandweer niet stand-by geregeld wordt door u?!
Peter (12-7-2008 om 11:12)
Beste AJ, Het vuur dat voor kinderenvakantieweken wordt gestookt wordt wel onder controle en aanwezigheid van de brandweer gedaan. Indien de wind verkeert staat gaat het niet eens door. Dus dat gaat wel iets veiliger als het verstoken van snoeihout door particulieren.
Anoniem (12-7-2008 om 10:07)
Er zijn van die mensen die ook overal over moeten zeuren. Als u wat verbrand, staat er dan brandweer bij? Zou dat de mogelijke reden zijn dat het niet toegestaan wordt?
AJ (11-7-2008 om 20:22)
Leuk hoor voor de kinderen. Als ik als burger wat snoeihout verbrand krijg ik een boete. Hoe zit dat nu, als het om plezier gaat mag alles? Let wel ik gun het de kinderen van harte, maar laat boeren burgers en buitenlui dan ook ongestoord hun snoeihout verstoken.
Cookie-instellingen beheren