Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Grote brand bij loods Kamperland

Toegevoegd: 30-07-2008, 13.08 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
KAMPERLAND - Bij een loods aan het Molenpad in Kamperland is woensdag rond één uur een grote brand uitgebroken.
 
Het vuur woedde in twee geschakelde loodsen die dienden als opslag voor boten, landbouwvoertuigen en caravans. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling die tientallen kilometers verderop zichtbaar was.


Asbest
Omdat er asbest vrijkwam moesten ongeveer 450 gasten van camping De Molenhoek worden geëvacueerd. De bezoekers werden opgevangen in een restaurant. De gemeente Noord-Beveland verspreid woensdagavond een brief onder de inwoners van Kamperland met informatie over de vrijgekomen asbest.

Brandweerploegen uit Kamperland, Veere, Wolphaartsdijk, Domburg, Colijnsplaat, Serooskerke (W), Goes, Wemeldinge, Kruiningen, Burgh Haamstede, Zierikzee en Middelburg zijn opgeroepen om de brand te bestrijden.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yael (31-7-2008 om 13:22)
Ik kreeg op mijn pieper ongeveer 20 wagens die er heen moesten zijn die er ook allemaal geweest?
Pim (31-7-2008 om 11:35)
@Dennis: Gelukkig wist jij precies wat er aan de hand was..
Wilko (30-7-2008 om 22:01)
Ik ging met mijn vader met de auto naar het Veerse Meer en toen zag ik rookwolkjes uit de loods komen en toen gingen we kijken. We zagen dat mensen boten uit de loods daarnaast haalden, toen gingen we helpen.
Rik (30-7-2008 om 20:06)
Ik ben wezen kijken, toen ik ging kijken, waren er nog maar 2. Toen ik daar was, kwamen er nóg ongeveer 6 brandweerwagens bij, maar zo hard als ze kwamen, gingen ze weer wég ook... Ze reden er naartoe (2), en draaiden om, en reden weer wég. Vond het maar vreemd. Maar er was súperveel rook...
Nicky (30-7-2008 om 20:04)
Ik ging gelijk op de rook af en zag de loods in de fik staan. Ik stond op de dijk en opeens ontplofte er iets en een hele steekvlam kwam uit de deur van de loods. Iedereen die op de dijk stond rende gillend weg. Het leek net een film.
Bianca (30-7-2008 om 18:53)
Wij zaten vanmiddag op de piet en daar was het rook gordijn ook te zien
Cookie-instellingen beheren