Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Agent achtervolgt in vrije tijd autodief

Toegevoegd: 30-07-2008, 06.31 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is is dinsdag een man opgepakt na een achtervolging. Hij reed in een gestolen auto.


De man werd rond 13.00 uur opgemerkt door een politieagent die op dat moment niet aan het werk was. Hij wist echter dat de auto waar de man in reed gesignaleerd stond als gestolen. Zodoende zette hij de achtervolging in en waarschuwde hij zijn collega's.

Vanaf de Edisonweg in Vlissingen is de agent de auto gevolgd en de achtervolging eindigde in de Rembrandtlaan. Daar liet de bestuurder de auto achter en zette het op een lopen. De agent ging er achteraan en ving de boef die zich in een tuin van een woning in de Bonedijkestraat had verstopt.
 

Door de collega's van de agent is de dief overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord. Hij ontkent de auto te hebben gestolen. De man is in verzekering gesteld en zit nu vast in een politiecel in Torentijd.

De auto is in beslag genomen en wordt nog door de technische recherche onderzocht op sporen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klavernel (30-7-2008 om 14:39)
Gelukkig alles goed afgelopen met de agent. Maar top van deze politieman die dit in zijn eentje klaart. Van mij een dikke pluim en een extraatje deze maand. En mensen niet zeuren over of die auto is gestolen of niet. Afblijven van andermans spullen. Streng straffen en niks anders.
Co (30-7-2008 om 14:27)
Mooi beredeneerd Robin, maar volgens mij is het nog altijd ontvreemden van andermans eigendom. Wat feitelijk neerkomt op diefstal, wat strafbaar is.
Jeroen (30-7-2008 om 13:37)
Robin, je oordeelt wel erg gemakkelijk, veel auto's worden gestolen nadat bij mensen is ingebroken, en wordt de auto ook meegenomen om de gestolen buit makkelijker mee te nemen. Tevens de complimenten aan deze agent, heeft volledig volgens het boekje gewerkt, op afstand volgen en collega's inseinen
Wim (30-7-2008 om 13:15)
Robin waarom zette hij het dan op een lopen?
Robin (30-7-2008 om 12:35)
Het is nog niet eens zeker of deze persoon wel de dader is. Je hoort inderdaad niet aan andermans spullen te zitten. Maar je hoort ook niet je auto open te laten staan met de contactsleutels erin. Beetje dom in deze tijden.
Woeper (30-7-2008 om 10:42)
Dit is nou een agent in hart en nieren, hij deed wat hij moest doen en deed dat met verstand, vervolgens had hij wel "gelukkig" zijn collega`s gewaarschuwd, waren er maar meer van. En laat de dief maar even zitten in torentijd, je heb met je handen van andersmans spullen af te blijven.
Cookie-instellingen beheren