Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Politie doet reeks invallen in Goes

Toegevoegd: 06-10-2008, 07.53 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft maandagmorgen vroeg op meerdere plaatsen in Goes invallen gedaan. Er zijn drie personen aangehouden. Ze worden verdacht van afpersing en bedreiging.

Rond vijf uur viel de politie onder andere woningen aan de Treubstraat en de Accacisstraat binnen. Volgens omstanders gebeurde dat met veel kabaal. Arrestatieteams zouden zijn ingeschakeld om voordeuren te forceren.


Tijdens één van de invallen probeerde één van de verdachten te vluchten. De man, een 29-jarige Goesenaar, sprong door een raam op de eerste verdieping van zijn portiekwoning en brak hierbij zijn knie. Ook liep hij verschillende snijwonden op. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

De andere mannen, 24 en 34 jaar oud en eveneens afkomstig uit Goes, konden gemakkelijker worden ingerekend. De politie verdenkt twee van de drie in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 mei van dit jaar een 31-jarige man onder bedreiging van een jachtgeweer te hebben gedwongen naar Terneuzen te rijden.

In de Tulpstraat in Terneuzen probeerden de twee verdachten en het slachtoffer omstreeks 02.25 uur een woning binnen te dringen. Dit is door de bewoners voorkomen. Hierbij werd echter wel geschoten met het geweer. Hierdoor raakten twee bewoners licht gewond. De bewoners werden voor hun verwondingen in het ziekenhuis behandeld.

In verband met het onderzoek naar dit voorval werd op vier locaties in Goes huiszoeking verricht. Volgens de politie zijn diverse goederen in beslag genomen. Deze zullen nog verder onderzocht worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (6-10-2008 om 19:33)
Prettig gevoel, dat er zo opgetreden wordt door de politie. En nu nog eens wat zwaardere straffen uitdelen! Zal het dan toch nog eens prettig leven worden in Nederland?
Meedendorp (6-10-2008 om 12:03)
Je zal maar in dat portiek wonen, het wordt met de dag gekker. Hoe lang kan dit nog doorgaan"? Hoeveel mensen lopen er wel niet met een pistool of geweer rond? Ik word met de dag angstiger. Hier moet echt wat aan gebeuren.
Cookie-instellingen beheren