Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Vliegtuigje gecrashed bij Arnemuiden

Toegevoegd: 13-10-2008, 16.02 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Op het vliegveld Zeeland Airport bij Arnemuiden is maandagmiddag een klein vliegtuigje neergestort. De 71-jarige piloot, afkomstig uit Ridderkerk, raakte lichtgewond.
 
Het vliegtuigje kwam rond 14.00 uur op zijn kop tot stilstand op de opstijg-/landingsbaan. De Cessna 182 T kwam vanaf Rotterdam en wilde landen op Zeeland Airport. Bij de landing brak echter het voorwiel af waardoor het toestel over voorover klapte.

Vermoedelijk heeft de piloot zijn landing met iets te veel vaart en hellingshoek ingezet. Hij is tijdens de lading drie keer op de baan gestuiterd waarna zijn neuswiel afbrak. Hierna is hij met zijn Cessna over de kop geslagen. Hij had hierbij een snelheid van 80 knopen; circa 120 km per uur.

De piloot is, door een toevallig aanwezig Belgisch medisch team, behandeld aan zijn schaafwonden. De man is in het bezit van een vliegbrevet. De luchtvaartpolitie van het KLPD is inmiddels een onderzoek gestart naar het ongeluk. Het vliegtuigje is met hulp van de vliegveld- en de gemeentelijke brandweer geborgen en naar een hangar gesleept.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (13-10-2008 om 18:16)
Neergestort klinkt veel ernstiger als dit eigenlijk is: Een ongelukkige harde landing waardoor vliegtuig over de kop slaat als voorwiel afbreekt en prop in het gras hapt. Pech voor de piloot, die gelukkig wel goed in zijn gordels vastzat, waardoor het uiteindelijk alleen maar blikschade is.
Cookie-instellingen beheren