Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongetje (5) verdachte in onderzoek Vlissingen

Toegevoegd: 13-10-2008, 17.10 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft met de aanhouding van 13 verdachten een onderzoek naar diverse vernielingen en inbraken in Vlissingen grotendeels afgerond.


Op 25 juli startte de politie en onderzoek nadat diverse ruiten waren vernield en ook diverse malen snoep en frisdrank was ontvreemd uit wijkgebouwen in het Vlissings middengebied, waar onder meer de Bonedijkestraat onder valt.

De 13 verdachten die zijn aangehouden zijn allen minderjarig en varieren sterk in leeftijd. De jongste verdachte was 5 jaar oud, de oudste 16. Ze zijn afkomstig uit Oost-Souburg en Vlissingen.

 
 
Drie van de 13 werden doorgestuurd naar STOP (HALT voor 12-minners), 1 gaat naar HALT en 6 jongeren moeten zich voor een rechter verantwoorden. In die gevallen gaat het om verdachten die al minstens twee keer naar HALT zijn geweest.

Het jongetje van 5 is niet strafrechterlijk vervolgbaar. Twee verdachten zijn wegens gebrek aan bewijs niet vervolgbaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
S-murfin (14-10-2008 om 15:28)
Ik kan dan wel ouderwets zijn maar de ouders moeten tegenwoordig allebei werken kinderen moeten het zelf maar uitzoeken,vind je het gek dat de jeugd zulke rare dingen doen,ik was en ben er ook voor me kinderen.
Vonck (14-10-2008 om 14:49)
Ik durf te zeggen dat mijn 6 jarige dit niet doen. Ze spelen of hier in de tuin of bij een vriendinnetje. We hebben ruimte zat dus ze kunnen van alles doen. Ze vragen ook nooit of ze de poort uit mogen of iets. Vind het ook niet nodig dat kinderen van 6 over straat slenteren.
Knufje (14-10-2008 om 13:19)
Ouders kunnen hier wel degelijk wat aan doen!! 5 jarige kinderen lopen toch niet allen op straat??? Als je wat meer betrokken bent bij je kind, hoeft dit niet te gebeuren! Het is diep triest gesteld met onze maatschappij als kinderen van die jonge leeftijden al dit soort ongein gaan uithalen.
Poppy (14-10-2008 om 12:11)
Een kind van 5?,wat moet die dan voor opvoeding krijgen? Natuurlijk zijn de ouders hier aansprakelijk voor!! Een kind van 5 jaar heeft voorbeelden nodig die hem helpen een goede volwassene te worden.Voor de ouders :opdraaien voor de schade en een flinke boete!
Willem (14-10-2008 om 11:22)
Beste mensen oordeel en veroordeel niet zo snel ,we weten er het zijne niet van! Er bestaat een liedje en dat gaat over dit gebeuren,het is van dezelfde zanger van,Het spel kaarten,het lied voor dit ventje heet DE KINDEREN ZIJN NIET SCHULDIG Wij volwassenen moeten de hand in eigen boezem steken.
Piet (14-10-2008 om 10:29)
Wie zegt, mijn kind doet dit niet, weet niet wat hij/zij zegt. Bent u altijd aanwezig bij wat ze doen? Gedrag is niet alleen afhankelijk van de opvoeding,maar ook met wie je omgaat. Straf? hij is misschien al zo verschrokken dat hij dit vanzelf nooit meer doet. Een vader.
Cookie-instellingen beheren