Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Oplichtster opgepakt in supermarkt Kapelle

Toegevoegd: 19-11-2008, 22.27 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - In een supermarkt in Kapelle is woensdagmiddag een 27-jarige Roemeense vrouw aangehouden die geld inzamelde voor een hulporganisatie die niet bleek te bestaan.


Mensen werd gevraagd geld te geven en hun adresgegevens in te vullen op een lijst. Het geld stopte ze in haar eigen zak. Uit het totaalbedrag van de ingevulde formulieren bleek dat ze al ruim 400 euro had ingezameld.

De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij de politie is vandaag ook een soortgelijke melding uit Koudekerke binnengekomen. Daar werd op dezelfde manier bij een supermarkt geld ingezameld.
 

Het vermoeden bestaat dat de vrouw deel uitmaakt van een groep Oost-Europeanen die mogelijk op meerdere plaatsen in Zeeland actief is en op deze manier geld inzamelt voor goede doelen die niet bestaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Claudia (20-11-2008 om 09:09)
wat die roemenen betreft, inderdaad terugsturen en hun gegevens doorgeven anders staan ze hier zo weer. reizen is duur en na een paar keer terugsturen raken ze het misschien beu. Het geld kan naar de mensen terug, die hebben hun gegevens toch opgeschreven? anders: voedselbank. voor de feestdagen
Claudia (20-11-2008 om 09:05)
Zouden de winkeliers het kunnen nakijken of het legaal is als er iemand voor hun deur staat? En als we toch geven, help dan met een voedselpakket? Of kijk uw kelder en kledingkast eens na, de voedselbank zou er blij mee zijn, kost niks extra's. zo ook de minima. speelgoed?, sinterklaas! geweldig!
Mimi (20-11-2008 om 08:38)
Mensen, nooit iets geven aan twijfelachtige goede doelen. Laat ze maar boos kijken naar die krenterige Hollanders. Bah, bedelaars, ik hoop dat de rest ook snel gepakt wordt!
Boone (20-11-2008 om 07:38)
Precies Rianne! direct terug sturen dat soort!
Marja (20-11-2008 om 06:47)
Nee, wij Nederlanders zijn een lekker volkje!!!! Zien wel de balk in de ogen van een ander maar dat kleine splintertje bij ons zelf??
Gerrit (20-11-2008 om 06:20)
Ben het helemaal eens met alle vorige schrijvers. Hier in Nederland kan alles. Ze een flinke boete laten betalen en dan het geld daarvan naar de voedselbank.
Cookie-instellingen beheren