Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politievoertuigen krijgen AED's

Toegevoegd: 04-03-2009, 15.33 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Anne Goudzwaard
TERNEUZEN - In heel Nederland worden de noodhulpvoertuigen van de politie, de auto's die worden ingezet bij 112-meldingen, uitgerust met AED's (Automatische Externe Defibrillatoren). Hierdoor is de politie in staat adequate eerste hulp te verlenen bij hartfalen.

De komende tijd worden alle noodhulpvoertuigen van de Zeeuwse politie voorzien van een AED zodat de politie in voorkomende gevallen hulp kan bieden. Door de minister van Binnenlandse Zaken is geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf en het onderhoud van AED's en voor de opleiding van de gebruikers.


Woensdagmiddag werd tijdens een persbijeenkomst in Terneuzen het gebruik van de AED gedemonstreerd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulpverlener (4-3-2009 om 17:30)
Zeer goed dat nu ook deze hulpverleners als First Responder kunnen optreden. Ik hoop dat ze de AED's niet nodig hebben maar als het nodig is kan er wel direct deskundige hulp worden verleend. Elke seconde telt en vaak is er eerder een politievoertuig in de buurt dan een ambulance.
Cookie-instellingen beheren