Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Waarschuwingssyteem voor fietsers

Toegevoegd: 05-03-2009, 14.48 uur
Waarschuwingssyteem voor fietsers
Door: Anne Goudzwaard
OOST-SOUBURG - Twee waarschuwingsborden waarschuwen vanaf vandaag op het Koopmansvoetpad in Oost-Souburg voor naderende fietsers.


Op de kruising Diezestraat/Citadel en het Koopmansvoetpad is een radarwaarschuwingssysteem geplaatst. Verkeersdeelnemers die de kruising naderen zien een waarschuwingsbord oplichten als er een fietser over het Koopmansvoetpad rijdt. Hij kan daardoor tijdig afremmen en de verkeerssituatie inschatten.

Vooral automobilisten die van en naar de sportaccommodaties rijden worden vaak verrast door fietsers. De gemeente Vlissingen hoopt met de nieuwe installatie gevaarlijke verkeerssituaties en mogelijke ongevallen te voorkomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wimco (6-3-2009 om 19:11)
Goede actie waarvan ik hoop dat vernieling niet zal plaatsvinden. Nu nog veel meer controleren op bromfietsers op dit fietspad, dit is echt abnormaal. Wellicht moeten de boetes hierop wat hoger, of in beslag name. Ook aangrenzende beplanting neemt nogal wat zicht weg.
Remco (6-3-2009 om 18:50)
Heb jij bij ons in Tholen ook maar of het werkt???
John (6-3-2009 om 18:26)
Joke en edwin, Het zal mij ook niet verbazen. Als je daar met je auto stopt en zodra het kan over het kruispunt rijdt dan vliegen er 2 tellen later brommers met 50 of harder voor je neus langs die je onmogelijk kan zien aankomen. Maarja hun hebben voorrang nu daar, levensgevaarlijk zoals het nu is.
Zoop (6-3-2009 om 18:23)
@arno, ik ben het met je eens, toch zullen veel bestuurders denken dat het in tijd echt wat uitmaakt. en wie afremt, moet ook weer optrekken, dat kost extra remvoering en brandstof. Een ziekelijke gedachtengang, dat klopt, maar je moet ze de kost eens geven die zo denken.
John (6-3-2009 om 13:31)
Wordt het nu wachten op de eerste aanrijding waarbij ter verdediging wordt aangevoerd, "de lichten knipperde niet dus reed ik door"??
Jeroen (6-3-2009 om 09:00)
Ik geloof alleen dat het systeem nog niet helemaal naar behoren werkt. Als ik uit de richting Middelburg kom fietsen over het Koopmansvoetpad zie ik het de lichten knipperen, terwijl er geen fietsers rijden. En zodra een fietser voor mij over de kruising rijdt, *stoppen* de lichten met knipperen.
Cookie-instellingen beheren