Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
77 files van totaal 265 km

Wilde achtervolging snelheidsduivel

Toegevoegd: 05-03-2009, 07.29 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft woensdagavond een 21-jarige snelheidsduivel uit Bergen op Zoom aangehouden na een wilde achtervolging door Zuid-Beveland. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de man reed in een gestolen auto en dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.


De automobilist reed 's avonds met een snelheid van maar liefst 194 kilometer per uur over de noordbaan van de A58. De politie zette direct de achtervolging in en voor de afslag Yerseke wisten de agenten de bestuurder in te halen en hem een stopteken te geven.

De 21-jarige volgde de agenten tot op de vluchtstrook maar draaide daarna gelijk weer de hoofdrijbaan op, wederom met zeer hoge snelheid. Dit keer liep de snelheid op tot 180 kilometer per uur.Bij de afslag Goes raakte hij bijna in de slip vanwege zijn hoge snelheid. Via de Middelburgsestraat, het Tiendenplein sloeg de bestuurder de Ringbaan op. Hij reed links van de middengeleider en haalde twee automobilisten in terwijl er een tegenligger aankwam. Deze moest sterk uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hierna voerde de bestuurder zijn snelheid weer op tot 110 kilometer per uur.

Even daarna was hij uit het zicht van de agenten maar kort daarna troffen ze de auto, verlaten, aan tussen garages in de Wilsonlaan. Inmiddels had de meldkamer van politie Zeeland het signalement en de auto doorgegeven aan alle politieauto's in de regio.

Op de Europalaan kon de man uiteindelijk staande worden gehouden. Hij werd direct overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De man is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuurlijk (9-3-2009 om 19:24)
@ MotoRob: Blijkbaar heeft dit wel geholpen, want die gast verlaat de auto en 'vlucht'. Als ze hem hadden laten rijden was ie nooit gepakt. Maar een VEILIGE oplossing is er m.i. niet echt in dit soort situaties.
MotoRob (6-3-2009 om 18:17)
@tuurlijk; Heb jij een beter idee dan? Dat opjagen (wat levensgevaarlijk is) heeft niet geholpen, ze hebben deze etterbak te voet aangetroffen omdat ze hem kwijt raakten tijdens het opjagen.
Zoop (6-3-2009 om 18:13)
Nu ik er over nadenk, ben ik wel voor wilde achtervolgingen en harde arrestaties van zulke zware criminelen/moordenaars. Maar het risico is groot voor anderen, en de dader komt er toch met een aanfluiting van een straf vanaf. Waarom dan zulke grote risico's en zulke belachelijk lage straffen ?
Niek (6-3-2009 om 08:24)
Uiteraard heb ik wel eens gehoord van valse kentekenplaten of gestolen auto's, maar blijf van mening dat het in gevaar brengen van andere mensenlevens wat over de top is. Dat je een achtervolging op de snelweg zo doet kan, maar in een woonwijk...
Tuurlijk...! (6-3-2009 om 00:34)
@ MotoRob: Afritten afsluiten? Rijdt thv Rilland met 180 naar Goes... Hoe lang denk je dat dat duurt??! En hoeveel man politie denk jij dat er zo ff ingezet kan worden?? En spijkermatten: je kijkt teveel Amerikaanse TV denk...!
Zoop (5-3-2009 om 21:39)
Ja hoor motorob, Met die 3 beschikbare agenten in zeeland. ff de snelweg afsluiten met spijkermatten. dan is de overtreder al lang weg voordat die matten er liggen. En de rest mag dan wachten tot ze klaar zijn zeker? Gewoon het vuur openen met zwaar kaliber werkt beter.
Cookie-instellingen beheren