Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwingssyteem voor fietsers

Toegevoegd: 05-03-2009, 14.48 uur
Waarschuwingssyteem voor fietsers
Door: Anne Goudzwaard
OOST-SOUBURG - Twee waarschuwingsborden waarschuwen vanaf vandaag op het Koopmansvoetpad in Oost-Souburg voor naderende fietsers.


Op de kruising Diezestraat/Citadel en het Koopmansvoetpad is een radarwaarschuwingssysteem geplaatst. Verkeersdeelnemers die de kruising naderen zien een waarschuwingsbord oplichten als er een fietser over het Koopmansvoetpad rijdt. Hij kan daardoor tijdig afremmen en de verkeerssituatie inschatten.

Vooral automobilisten die van en naar de sportaccommodaties rijden worden vaak verrast door fietsers. De gemeente Vlissingen hoopt met de nieuwe installatie gevaarlijke verkeerssituaties en mogelijke ongevallen te voorkomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arno (5-3-2009 om 22:31)
Misschien moet de gemiddelde automobilist eens rekening houden met fietsers en met name met minderjarige. Afremmen met een auto kost namelijk echt niets. Even om bepaalde reacties voor te zijn; nee, ik ben geen fietser en ik ben geen beginnend automobilist.
Zoop (5-3-2009 om 21:33)
Wat een verspilling van geld. tjee, we kennen de verkeersregels niet meer of de stadsplanner is een incompetent die bij het ontwerp niet voorzien heeft wat een levensgevaarlijke situatie hij gecreëerd had. Laten we overal radar hangen dan hoeven we helemaal nooit meer op te letten.
Edwin (5-3-2009 om 19:43)
@ Joke daar ben ik het helemaal mee eens, wat een waardeloos punt is dat zeg, ik rij er dagelijks! Daar moet binnenkort toch wel is iemand boven op een motorkap liggen als hij / zei vanaf de brug komt!
R (5-3-2009 om 18:18)
Systeem wekt een bepaalde veiligheid op die er niet is , ook moet hij zeker beter afgesteld worden , fietsers staan al op de kruising en dan gaan de lichten pas aan , kun je nagaan als daar een scooter met 60 km / uur ( die daar niet mag rijden) doorheen komt.
Henk (5-3-2009 om 17:28)
Als iedereen zich nou eens bewust is van de verkeersregels en fietsers vinden hun leven belangrijker dan stoerdoenerij en de stress gaat uit de mens..............moet je eens kijken wat het verkeer op zal knappen
Luctor (5-3-2009 om 17:21)
Het idee is goed, de bewuste kruising is niet overzichtelijk. t heeft ook niets te maken met wel of geen verlichting
Cookie-instellingen beheren