Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe sirene voor hulpdiensten

Toegevoegd: 11-03-2009, 16.33 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De blusauto van de brandweer Koudekerke heeft als eerste in Zeeland de nieuwe tweetonige sirene voor de hulpdiensten. Het voertuig arriveerde vorige week bij de brandweer van de gemeente Veere.

Sinds 1 maart worden alle nieuwe voertuigen van de hulpdiensten voorzien van een tweetonige sirene en extra zwaailichten. De voertuigen van politie, brandweer en ambulance klinken straks allemaal hetzelfde en het geluid van de sirene is beter te horen. De toonhoogte en frequentie van de sirene zijn dusdanig dat de geluidssignalen in goed geïsoleerde auto's ook duidelijk hoorbaar is. De hulpdiensten krijgen voortaan ook een extra set blauwe lichten aan de voorkant, mogen knipperende koplampen voeren en extra richtingaanwijzers gebruiken.


Vanaf 1 januari 2014 moeten alle voertuigen van de politie, brandweer en ambulance zijn voorzien van deze sirene. De brandweer van Koudekerke start vanavond met het inrichten van het voertuig en zal aan het einde van de avond het voertuig in gebruik nemen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stephan (13-3-2009 om 16:45)
Waarom veranderen? het is tog goed zo?
Johan (13-3-2009 om 12:24)
Waar kunnen mensen zich druk om maken. Er word alleen demo film gemaakt voor 1 keer doordat het nieuw is. Ben het met maarten eens dat mensen dit niet zo groot moeten maken terwijl er niets aan de hand is!
Maarten (12-3-2009 om 20:36)
Na enkele reacties te hebben gelezen over de "prio 1" rit die te zien is in het filmpje, kreeg ik de indruk dat er heel wat te zien zou zijn. Het enige wat het filmpje laat zien is een TS die stukje met optische en geluid signalen rijdt op een verlaten stukje weg. Heb ik een ander filmpje gezien?
Rens (12-3-2009 om 19:20)
Jammer van deze sirene, de oude was veel mooier!!!
Paul (12-3-2009 om 17:16)
Wel handig door het harde geluid geberen er minder ongelukken
Zoop (12-3-2009 om 16:41)
Maakt het uit of het de politie, brandweer of ambulance is ? nee dus, je moet gewoon aan de kant ongeacht wie of wat. i.d.d. wel geldverkwisting in deze supercrisistijd. SCHANDE !!!! dus later niet weer om loonsverhoging komen vragen, het is opgemaakt aan toetertjes.
Cookie-instellingen beheren