Weerbericht:
Vannacht in de zuidelijke helft lokaal mist. Overdag in het zuiden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Groot ongeval op de Zeelandbrug

Toegevoegd: 20-03-2009, 17.47 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Laurens Jobse
ZIERIKZEE - Bij een ernstig ongeval op de Zeelandbrug zijn vanavond meerdere gewonden gevallen. De brug was lange tijd afgesloten voor het verkeer.


Rond 17.10 uur reed een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dronten in op twee personenauto's. De inzittenden van de auto's raakten gewond. De brandweer rukte met groot materieel uit. Diverse ambulances en de traumahelikopter rukten uit om de gewonden te helpen. Eén van de slachtoffers zou er ernstig aan toe zijn. De exacte verwondingen zijn echter nog onbekend.

Aanvankelijk gingen de hulpdiensten uit van een beknelling, maar hiervan bleek geen sprake. De auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf. De truck, welke was geladen met vet, is weggesleept door bergingsbedrijf Kuzee. Rond 19.30 uur kon de weg worden vrijgegeven.

De vrachtwagenchauffeur is door agenten meegenomen naar het politiebureau in Zierikzee om een verklaring af te leggen. Volgens de politie vond het ongeluk plaats toen de trucker moest remmen voor zijn voorganger. Doordat de lading naar voren werd gedrukt, botste de chauffeur op de personenauto voor hem. Die auto botste vervolgens weer op zijn voorganger. De politie heeft de truck in beslag genomen om de tachograafschijf te onderzoeken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jonckman (20-3-2009 om 21:52)
Dit soort ongelukken zullen vaker gaan gebeuren, ik word vaak gekleefd door vrachtwagens een meter afstand komt voor je krijg het er spaans benouwd van.Er moet meer controlle op komen.
A.M. Huisman (20-3-2009 om 21:52)
Ik zat in de bus vanuit Zierikzee, Alle lof voor de chauffeur die meteen een andere chauffeur voor zijn vervolgrit regelde, voor ons een bus bij restaurant de Val en voor een oudere vrouw een taxi. Adekwaat en rustig handelen na een lange werkdag. Hopelijk vallen de letsels van de gewonden mee
Team genoot (20-3-2009 om 21:28)
Veel sterkte en beterschap kees
Henk (20-3-2009 om 21:19)
Een vluchtstrook b.v. zou soms handig zijn,zeker op deze brug,ook bij pech
Patrick (20-3-2009 om 20:14)
Ja, ik zat in de bus vanaf Goes komen er ambulance en politie achter elkaar de bus langs gereden, en hard! Daarna nog enkele brandweerauto's. De bus moest voor de brug stoppen, toen is hij via Kamperland naar de Oosterkering gereden, waar we konden overstappen op de regulier 133 richting Ouddorp.
Alfred (20-3-2009 om 19:07)
Het gebeurde vlak voor mij, was echt een grote ravage
Cookie-instellingen beheren