Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Muzikanten zijn instrument kwijt na overtreding

Toegevoegd: 07-05-2009, 15.31 uur
Door: Jan-Willem Kempeneers

MIDDELBURG - Drie straatmuzikanten zijn donderdagmorgen aan de Lange Delft in Middelburg bekeurd omdat ze geen vergunning hadden.


De drie uit Antwerpen afkomstige muzikanten stonden muziek te maken aan de Lange Delft toen ze gesignaleerd werden door de politie. Het ging om een 30-jarige vrouw en twee mannen van 30 en 35 jaar oud. Na controle bleek dat de Belgen geen vergunning hadden om openbaar muziek te maken.

Normaliter wordt voor een dergelijke overtreding een boete opgelegd van 90 euro. De mannen en de vrouw konden dit echter niet betalen, waarna hun instrumenten in beslag genomen zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Demian (8-5-2009 om 10:23)
@Knut Helemaal mee eens, er wordt ongelofelijk met 2 maten gemeten, overlast komt voor op vele manieren en wordt maar zeer selectief aangepakt.
Hans (8-5-2009 om 09:23)
Eerste keer uitleg dat een vergunning vereist is en waar die te halen is en een waarschuwing. Bij de tweede keer actie. Niet dus. Trieste zaak.
E (8-5-2009 om 09:22)
Goeie actie van de politie Middelburg ! Hoop dat ze het in Vlissingen ook zo gaan doen . Als je een winkel hebt , en je hebt de deur lekker openstaan 's zomers , is het echt niet leuk om urenlang naar hetzelfde jengeldeuntje te luisteren.
Een ondernemer (8-5-2009 om 09:17)
Iedereen mag zijn geld verdienen, maar wel allemaal met de regels die gelden. geen vergunning, niet spelen. natuurlijk is wat voor de één mooi is, is voor de ander kattegejank.
Vlissingse (8-5-2009 om 07:06)
Wat jammer dat deze mensen zo aangepakt worden,ik liep er langs en ze maakte Middelburg wat vrolijker met hun muziek.Denk je nou echt dat,als ze zo "rijk" zijn volgens sommige,dat ze niet gewoon die boete zouden hebben betaald?Je kan echt niet alles over 1 kam scheren,maar ja die vooroordelen.
Johan (8-5-2009 om 06:20)
Deze Muzikanten zijn vaak niet zo arm als ze zich voordoen, bovendien zijn ze goed op de hoogte van de wetten. Dit is gewoon een overtreding welke beboet is door de politie, niet kunnen betalen heeft als gevolg in beslagname, Overtredingen van de wet hard aanpakken. Politie ga zo door!
Cookie-instellingen beheren