Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Muzikanten zijn instrument kwijt na overtreding

Toegevoegd: 07-05-2009, 15.31 uur
Door: Jan-Willem Kempeneers

MIDDELBURG - Drie straatmuzikanten zijn donderdagmorgen aan de Lange Delft in Middelburg bekeurd omdat ze geen vergunning hadden.


De drie uit Antwerpen afkomstige muzikanten stonden muziek te maken aan de Lange Delft toen ze gesignaleerd werden door de politie. Het ging om een 30-jarige vrouw en twee mannen van 30 en 35 jaar oud. Na controle bleek dat de Belgen geen vergunning hadden om openbaar muziek te maken.

Normaliter wordt voor een dergelijke overtreding een boete opgelegd van 90 euro. De mannen en de vrouw konden dit echter niet betalen, waarna hun instrumenten in beslag genomen zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wouter (7-5-2009 om 17:29)
Trieste actie.....=(
Firjah (7-5-2009 om 17:26)
De een heeft liever een straatorgel. De ander liever wat anders. Ik vind het wat hypocriet om op deze manier je mening te laten gelden. Ik vind wel dat Belgische artiesten niet in Nederland mogen optreden, maar om nou hun instrumenten af te nemen gaat wel heel ver. Erg zwakke aktie van de politie
Choppo (7-5-2009 om 17:23)
Hallo, ik vindt het echt triest ,dat de politie hun spullen hebben afgenomen ,dat vindt ik pas diefstal. laat hun toch met rust ,laat hun lekker muziek maken en plezier maken ,want in middelburg is het hellemaal niet zo gezellig ,zonder muziekanten .....enz...
Jmvd (7-5-2009 om 17:17)
Schande om hun instrumenten af te pakken, een waarschuwing moet toch voldoende zijn. Hebben ze daar liever zakkenrollers of auto-inbraken. Deze mensen doen in ieder geval hun best om iets te verdienen.
Francois (7-5-2009 om 17:14)
Ik vraag me af op welk grond ze de muziekinstrumenten inbeslaggenomen hebben, het is een APV feit en geen mulder. Bovenstaande kan maar heeft totaal geen zin. Hooguit een vrijwillig "dwangmiddel" om ze toch te laten betalen??? Bellen met ovj en dan maar zitten lijkt mij de eenigste optie.
Tsj (7-5-2009 om 17:01)
Deze muzikanten zijn niet zo arm als ze zich voordoen. Heb ze al uit een dure auto zien komen. De nieuwste nikes aan en mooie gouden tanden. Ze doen zich zieliger voor dan ze zijn.
Cookie-instellingen beheren