Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Conditie van Thoolse brandweerlieden getest

Toegevoegd: 12-05-2009, 16.51 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Jan-Willem Kempeneers
THOLEN - Brandweerlieden van de blusgroepen Tholen en Sint Philipsland hebben maandagavond de zogenaamde FireFittest afgelegd.


De brandweerlieden moeten binnen acht minuten, voorzien van ademluchttoestel en aangekoppeld gelaatsstuk, een parcours afleggen. Onder andere het beklimmen van een ladder, het verslepen van slangen en een slachtoffer en het nemen van enkele hindernissen behoren tot de onderdelen.

Tijdens de test worden diverse waarden gemeten, welke vergeleken worden met de meetwaarden van voorgaande jaren. De gemeten waarden zijn onder andere de verbruikte ademlucht en de verstreken tijd waarin het parcours is afgelegd. De overige Thoolse blusgroepen leggen volgende week de test af.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren