Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwaarloosde honden weggehaald

Toegevoegd: 14-05-2009, 16.14 uur
Verwaarloosde honden weggehaald
Door: Roland de Jong
HULST - Op een adres binnen de gemeente Hulst heeft de Dierenbescherming Zeeland een drie verwaarloosde honden weggehaald. Dat is vandaag bekend gemaakt.


De 27-jarige eigenaar kon zijn dieren onvoldoende verzorging bieden. Naar aanleiding van een klachtmelding nam een inspecteur van de Dierenbescherming poolshoogte op het adres van de man. Eenmaal ter plaatse trof de inspecteur een groot aantal dieren aan. Van drie honden was de conditie zo slecht dat de dieren door de Dierenbescherming zijn weggehaald.

De dieren waren ernstig ondervoed. Een ingeschakelde dierenarts verklaarde dat de conditie van deze dieren varieerde van vermagerd tot zeer ernstig vermagerd. De dierenambulance van de Dierenbescherming heeft de dieren naar een opvanglocatie gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (15-5-2009 om 09:54)
Hondenliefhebber, Al heb ik dus mijn twijfels bij die naam.. Want wat hebben honden uit het buitenland hier nu mee te maken? Voor mij zelf maakt het geen verschil waar een hond vandaan komt, Nederland, Spanje of wie weet waar. Als ik een hond kan helpen doe ik dat.
RD (15-5-2009 om 09:15)
De dierenbescherming doet niets... Zijn dit dan de beschermers van de dieren? Ik ben het met vele eens dat deze man geen dieren meer zou mogen houden, maar dat vind de dierenbescherming blijkbaar niet. En het asiel, weet iemand hoeveel dat kost als je daar een dier naar toe wilt brengen? FF denken
Jaap (15-5-2009 om 08:57)
Wanneer iemand dieren op een dergelijke manier behandeld, zou zoiemand helemaal geen dieren meer mogen houden, ongeacht dce omstandigheden van de desbetreffende persoon. Wanneer iemand een huisdier heeft, is dit dier volkomen afhankelijk van die persoon.
Wuppie (15-5-2009 om 08:33)
Degene die weet dat hij/zij nog meer dieren heeft en slangenn enz ,laat die de dierenbescherming dan eens bellen hij weet waar dat figuur woont,doe er wat aan ,straks is het echt te laat voor al die andere dieren
R van Moorst (15-5-2009 om 07:22)
Normaal zie je dit alleen op tv. Ik snap alleen niet dat ze dan niet alle dieren daar weghalen. Kwestie bvan tijd en dan zien de ander dieren er ook zo uit.
Marga (15-5-2009 om 00:49)
En vooral door gaan met pret-nesten fokken .Je afgedankte dieren weer op internet smijten omdat er opeens geen tijd meer voor is of het kind plotseling allergisch. Zo lopen dieren gevaar bij een verzamelaar terecht te komen. Het is vaak de mens zelf die dierenleed veroorzaakt en in stand houdt.
Cookie-instellingen beheren