Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 144 km

Verwaarloosde honden weggehaald

Toegevoegd: 14-05-2009, 16.14 uur
Verwaarloosde honden weggehaald
Door: Roland de Jong
HULST - Op een adres binnen de gemeente Hulst heeft de Dierenbescherming Zeeland een drie verwaarloosde honden weggehaald. Dat is vandaag bekend gemaakt.


De 27-jarige eigenaar kon zijn dieren onvoldoende verzorging bieden. Naar aanleiding van een klachtmelding nam een inspecteur van de Dierenbescherming poolshoogte op het adres van de man. Eenmaal ter plaatse trof de inspecteur een groot aantal dieren aan. Van drie honden was de conditie zo slecht dat de dieren door de Dierenbescherming zijn weggehaald.

De dieren waren ernstig ondervoed. Een ingeschakelde dierenarts verklaarde dat de conditie van deze dieren varieerde van vermagerd tot zeer ernstig vermagerd. De dierenambulance van de Dierenbescherming heeft de dieren naar een opvanglocatie gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anne (14-5-2009 om 22:49)
Dit is niet de eenige persoon die niet voor de beesten kan zorgen . Er zijn personen die 5 honden bezitten en zelf van de voetselbank leven ook bezitten ze nog enkele paarden waar regelmatig de dierenbescherming voor gebeld is . hun mening!!!!! het valt wel mee!!
Hondeliefhebber (14-5-2009 om 22:16)
Er zijn dus mensen die niet voor hun dieren kunnen zorgen,mensen denk na en haal is geen dieren uit het buitenland,er zijn er in ons eigen land nog genoeg die ook een lief en goed tehuis zoeken denk daar eens eerst aan voor u een dier uit een ander land gaat nemen
John (14-5-2009 om 21:55)
Heel erg triestig. Maar heelaas dit is niet de eertse keer dat het daar zo aan toe gaat. Er zitten schijbaar nog zo'n 100 dieren in dat huis, slangen ratten,enz,enz,.....
Manuela (14-5-2009 om 21:35)
En de andere dieren dan die er nog zitten? Ik vind dat de dierenbescherming alles mee moet nemen en plaatsen en dat deze persoon nooit meer een dier mag houden. De wet in nederland moet zo snel mogelijk worden aangepast zodat dit strafbaar is. Schandalig zoiets, daar kan ik niet mee leven.
Ger (14-5-2009 om 21:32)
Diep triest die persoon is geen huisdier waard als je je huisdier zo verwaarloosd, geef het dan weg of verkoop het ofzo, je moet zelf maar eens een poos geen eten krijgen, dan voel je het wel...
Danielle (14-5-2009 om 21:15)
Ze zouden de eigenaar van deze hondjes eens net zo lang geen eten moeten geven.zoals hij met zijn eigen dieren omgaat is schandalig. ik hoop dat het goed komt met deze beestjes en dat ze geplaatst kunnen worden in een huishouden die er wel goed voor zullen zorgen.
Cookie-instellingen beheren