Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en geregeld (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Dode bij vliegtuigcrash Arnemuiden

Toegevoegd: 25-05-2009, 21.28 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN – Bij een vliegtuigongeluk op het Vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden is vanavond één persoon om het leven gekomen. Een ander raakte zwaargewond.


De hulpdiensten kregen de melding van de crash rond 21.00 uur binnen. Al snel bleek dat het ging om een zweefvliegtuig dat op zijn kop tot stilstand was gekomen op de landingsbaan. De hulpdiensten, waaronder ook een voertuig van de vliegveldbrandweer en de traumahelikopter uit Nijmegen, rukten met groot materieel uit maar konden niet voorkomen dat één van de inzittenden van het toestel ter plekke overleed. De ander is met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De dode is een 61-jarige man uit Hengelo. Het zwaargewonde slachtoffer is een 79-jarige Middelburger.

De weide omgeving werd na het ongeluk afgezet. De dienst luchtvaartpolitie van de Korps Landelijke Poltiediensten (KLPD) heeft lange tijd onderzoek gedaan op het vliegveld. Over de oorzaak van de crash, die plaatsvond tijdens het noodweer, is nog niets bekend. Wel zou de wind vlak voor de landing van het toestel zijn gedraaid en moest het zweefvliegtuig daardoor met de wind mee landen. Normaal landen vliegtuigen tegen de wind in.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank van eenaeme (1-6-2009 om 08:42)
Elite sport? je kan een heel jaar zweefvliegen, all-in, starts, keuring, verzekering , opleiding,... voor slechts 65 euro per maand (ezac.nl). Een ongeluk is, bij elke menselijke activiteit, helaas nooit uit te sluiten.
Frank Van Eenaeme (1-6-2009 om 08:32)
Wanneer een zweefvliegtuig omhoog (tot ontkoppelhoogte) getrokken wordt door een lier, verbruikt die lier slechts een halve liter diesel. Daarna kan het zweefvliegtuig, afhankelijk van de weersomstandigheden, uren vliegen en honderden kilometers afleggen. Dus ja, zeer milieu vriendelijk
Jeroen Eelman (29-5-2009 om 21:14)
@JW, dus dat is milieuvriendelijk, dat in de lucht trekken van zweefvliegtuigen door andere vliegtuigen of winches? Niet zo naief.
JW (29-5-2009 om 10:02)
@Jeroen Eelman: Een zweefvliegtuig heeft bij mijn weten geen motor, uitgezonderd enkele moderne varianten, dus milieuvervuilend is het mijns inziens in geen geval. Een zweefvliegtuig wordt meestal met een sleepvliegtuig in de lucht gebracht.
Jeroen eelman (29-5-2009 om 09:04)
Tragisch ongeval. Wel een leermoment om eens te gaan nadenken over deze milieuvervuilende elitesport. Voor het zelfde geval stort zo'n ding op je dak, en natuurlijk geluidsoverlast. Ook erg onervaren bovendien, want je iedereen kon aan de lucht zien dat het ging onweren. Sterkte voor de betrokkenen
@ (26-5-2009 om 17:19)
Ferry Spaan:Is er een verklaring te bedenken dat iem. er voor kiest toch te gaan zw.vliegen als de weersvoorspellingen zijn zoals gister ?Normaal gezien zou dit 'kunnen' ?