Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kat neergeschoten in Heinkenszand

Toegevoegd: 17-06-2009, 13.09 uur
Kat neergeschoten in Heinkenszand
Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - In de Fluitekruidstraat in Heinkenszand heeft een man gisteravond een kat neergeschoten. Dat meldt de Dierenambulance Bevelanden. De politie heeft het verhaal bevestigd.


De dierenambulance kreeg rond 20.30 uur de melding dat de melder de kat had neergeschoten omdat hij dacht dat het om een rat ging. De man zou al geruime tijd last hebben van ratten, maar bestrijdingsmiddelen bleken niet te helpen.

De kat was volgens de dierenambulance ongeveer twee jaar oud. Het dier werd in de keel geraakt en verkeerde bij aankomst van de hulpverleners in zware schock. De dierenambulance heeft het diertje overgebracht naar een dierenarts. Die constateerde dat de kat een kleine overlevingskans had. Inmiddels gaat het echter alweer iets beter met het dier.

De zaak is bij de politie bekend, maar voor zover bekend is de man die de kat had neergeschoten nog niet aangehouden. Wel bevestigt de politie dat er aangifte is gedaan. Wie de eigenaar van de kat is, is nog niet bekend. Mensen die het dier herkennen kunnen bellen met 06-23466221 of mailen naar [email protected].


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C (19-6-2009 om 18:59)
Vervelend dat het is gebeurd, gewoon domme pech! Jammer dat mensen al meteen met een oordeel klaar staan.
MJ (18-6-2009 om 21:47)
Tragisch............,het arme beestje heeft het niet eens overleeft, (schreef de dierenambulance bevelanden.)
Cat lovers (18-6-2009 om 21:30)
Dierenbeul. dat arme beestje. wat kan die er nou wat aan doen. Ik hoop dat ze die man een flinke straf geven. Hopelijk komt dat arme beest er weer snel bovenop. Je moet wel erg stom zijn als je het verschil tussen een rat en een kat niet ziet.
Cees (18-6-2009 om 20:42)
Het is maar een kat
. (18-6-2009 om 18:06)
De kat is opghaald bij de dierenambulance en is begraven in de tuin. Volgens het dierenambulancepersoneel was de man die op de kat had geschoten in zware shock, waaruit blijkt dat het toch om een ongeluk is gegaan. Volgens een oogetuige heeft de politie het moordwapen in beslag genomen.
Middelburger (18-6-2009 om 17:32)
Ik snap ook niet waarom de verdachte een wapen heeft, als ze hem niet op de kat pakken, kunnen ze het alsnog op het wapen, maar er zou niet al te veel onderscheid gemaakt moeten worden tussen mens en dier, het loopt anders toch een keer uit de hand...eerst een dier dan een mens
Cookie-instellingen beheren