Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 87 km

Duits meisje (12) verdronken in zee

Toegevoegd: 15-07-2009, 18.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
KAMPERLAND - Vanmiddag is bij het Noordzeestrand tussen Vrouwenpolder en Kamperland een 12-jarige Duits meisje verdronken.


Het meisje was rond 14.00 uur samen met haar broertje in de zee aan het spelen met een plastic orka. Vanwege de harde wind en de stroming dreef de orka af. De kinderen zwommen achter het ding aan maar kwamen in de stroming terecht. De vader, een 51-jarige man, en een badgast zagen dat ze in moeilijkheden kwamen en doken het water in. De badgast wist het jongetje eruit te halen maar de vader kon niet meer bij zijn dochtertje komen. Hij was uitgeput en is door de reddingsbrigade uit het water gehaald en vervolgens met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeerd buiten levensgevaar.

Het meisje is enige tijd later door een reddingsboot al reanimerend naar de kant gebracht. Toegesnelde ambulances en de reddingsbrigade hebben direct eerste hulp geboden. Ook een traumahelikopter werd ingezet, maar helaas kwam alle hulp te laat en is het meisje overleden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aggie (18-7-2009 om 23:37)
Dit heeft niks met geld of wat danook te maken.Je kan 24 uur p/d een reddingsboot daar leggen,maar die ligt links en rechts gebeurt het,bullshit dus. Reddingswerkers jullie hebben gedaan wat jullie konden.Dit is gewoon weer zo'n verschrikkelijk ongeluk.Iedereen die het aangaat, heeel veel sterkte.
Edj (18-7-2009 om 06:11)
@redder: n reddder redt , duidelijk zo dacht k...
Zoop (16-7-2009 om 20:34)
Ach dat is toch tragisch, je zal zoiets moeten beleven. en tja, veel duitsers van het binnenland kennen de zee niet echt en onderschatten de gevaren. ben zelf trouwens bij bordeaux ook wel eens te ver afgedreven, scheelde ook niet zoo veel. de zee blijft verradelijk.
Ikke (16-7-2009 om 18:50)
mijn kinderen waren ook met een luchtbed maar ze dreven steeds verder ,gelukkig kwam er een motorbootje langs die zag dat er problemen waren en die jongens hebben mijn kinderen kunnen helpen die bedjes gaan nooit meer mee naar het strand. wens familie en hulpverlening heel veel sterkte
R (16-7-2009 om 17:02)
Zo vaak duitsers. De brigade zou 24 u met een boot in het water moeten zijn. Maar ja geld he gemeente veere. De mensen van de brigade werken al hard voor 50 ct p uur. Al de gemeentes willen wel knaken innen maar investeren in 24 u veiligheid is een probleem. Sterkte brigade.
Minnetje (16-7-2009 om 16:49)
[email protected] OOK IN NDERLAND IS DAT VERBODEN... LET OP DE VLAGGEN EN KIJK BIJ DE OPGANG NAAR HET STRAND MAAR EENS GOED OP.DE BORDEN... Reddingswerkers.: Ik heb het grootste respect voor jullie werk en hoop dan ook dat jullie verder een "rustige" zomer krijgen..
Cookie-instellingen beheren