Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 23 km

Start campagne Slik op de weg

Toegevoegd: 03-09-2009, 10.48 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Landbouwers beginnen weer met het rooien van aardappelen en bieten. Tijdens deze werkzaamheden kan er slik op de wegen terechtkomen. De beide waterschappen beginnen daarom weer met een campagne om te waarschuwen voor het gevaar hiervan.


In de schemering of in combinatie met regen of mist kan modder op de weg tot gevaarlijke situaties leiden voor het verkeer. Dit jaar wordt wederom de campagne 'Slik op de weg' gehouden. De komende maanden wordt van de weggebruikers extra alertheid gevraagd. Zij moeten in het buitengebied de komende maanden rekening houden met slik op de weg. Het is belangrijk dat de weggebruiker de snelheid aanpast aan de omstandigheden.

 
De schappen wijzen agrariërs ook op hun verantwoordelijkheden. Zo kan ernstige vervuiling van de wegen voorkomen worden door het slik van de wielen van de landbouwvoertuigen te verwijderen voordat deze de weg opgaan. Ook is het de bedoeling om vervuilde wegdelen zo snel mogelijk schoon te (laten) maken en geen grote blokken klei in de berm te laten liggen. Verder kan het nodig zijn om contact op te nemen met het waterschap als dreigt een verkeersonveilige situatie te ontstaan. Er kunnen dan indien nodig borden met een snelheidsbeperking worden neergezet.

Agrariërs die niet volgens de regels werken, kunnen ook voor kosten komen te staan. “Als men niet volgens de spelregels werkt, kan de verkeersveiligheid in gevaar komen. Beide waterschappen houden toezicht op de verkeersveiligheid en het naleven van de spelregels zoals die hierboven vermeld staan. Als de waterschappen, zonder melding van de veroorzaker, geconfronteerd worden met een verkeersonveilige situatie, nemen ze direct maatregelen. De kosten komen voor rekening van de veroorzaker. Bovendien is het zo dat, als een ongeluk wordt veroorzaakt door de slik of verkeerde opslag van bieten, de vervuiler dan aansprakelijk is voor het ongeval”, aldus het schap.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fransoosje (3-9-2009 om 19:51)
De meeste boeren ruimen hun zooi niet op en als er dan eens iemand zoals ik een ongeluk daardoor heb gekregen,,is er geen boer thuis hoor,, weten ze nergens van gelijk een fikse boete laten betalen
Helen (3-9-2009 om 13:51)
Het zal eens tijd worden dat er tegen die boeren opgetreden wordt, want als je soms ziet hoe de wegen er uit zien is het gewoon schandalig en levens gevaarlijk. Flinke boetes en hopen dat iedereen maar belt naar de politie dan is het misschien snel afgelopen.Rekening houden met elkaar mooi motto.
Romeo (3-9-2009 om 12:48)
Niet alleen bij het waterschap maar ook bij de provincie en rijkswaterstaat geld dat de vervuiler betaald.neemt niet weg dat je zelf ook goed moet uitkijken als automobilist dus pas je snelheid aan dat voorkomt een boel ellende.
Peter (3-9-2009 om 12:45)
Ze moeten maar eerst eens hun trekker schoonmaken voor dat ze weer op de weg gaan,levensgevaarlijk voor motorrijders,maar daar houden ze geen rekening mee, er moeten eerst doden vallen.
René (3-9-2009 om 11:46)
Duidelijk bericht. Nu maar hopen dat de arrogante boeren die lak hebben aan de veiligheid van anderen deze regels eens na gaan leven. Ieder z'n vak, ieder z'n hobby... maar rekening houden met de rest van de wereld kan geen kwaad.
Krijn (3-9-2009 om 11:19)
Begrijp dat we er rekening mee moeten houden en snelheid aan moeten passen,maar er wordt nogal vlug een bordje langs de kant v/d weg gezet met SLIK er op en voor de rest word er niks gedaan van opruimen
Cookie-instellingen beheren