Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

Informatiedag over AED's in Goes

Toegevoegd: 07-10-2009, 14.02 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Zaterdag houdt Zeelandhartveilig.nl in Goes een speciale informatiedag over het belang van de AED (Automatische Externe Defibrillator) in combinatie met reanimatie.


Het team van de website wil het belang van reanimatiecursussen en het gebruik van AED’s in Zeeland onder de aandacht brengen. Jaarlijks worden ruim 16.000 personen in Nederland, buiten het ziekenhuis, getroffen door een acute hartstilstand. Vaak zijn ritmestoornissen ten gevolge van een hartinfarct de doodsoorzaak. Ook andere redenen kunnen een hart- en/of ademhalingsstilstand veroorzaken. Denk hierbij aan verdrinking, verstikking, verslikking, ongevallen en vergiftigingen. In al deze situaties kan reanimatie met de AED levensreddend zijn.
 

Iedere seconde telt in gevallen van een levensbedreigende situatie. Vroegtijdige defibrillatie kan de overlevingskans met tientallen procenten doen toenemen (tot ruim 70%). Een AED is een handzaam draagzaam apparaat dat wordt aangesloten bij een slachtoffer met een hartstilstand. Met zo’n apparaat is het mogelijk een elektrische schok aan het hart toe te dienen als er sprake is van levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED kan het hartritme beoordelen en zal alleen een schok geven wanneer dit noodzakelijk is. Defibrilleren met de AED is 100% veilig. Iedereen met een AED – reanimatieopleiding kan en mag het apparaat bedienen.

Tijdens de informatiedag zullen doorlopend demonstratie plaatsvinden waaraan belangstellenden zelf kunnen deelnemen. Deelname is geheel gratis. De Zeelandhartveilig informatiedag vindt tussen 10.00 en 14.00 uur plaats in Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat 100 in Goes.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren