Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 223 km

Dode bij ongeval met paardenkoets

Toegevoegd: 28-09-2010, 14.50 uur - Update: 28-09-2010, 21.23 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Op de Nieuwe Vlissingseweg is dinsdag rond 13.00 uur een ernstig ongeval gebeurd met een paardenkoets. Bij het ongeval is een 75-jarige man uit Middelburg om het leven gekomen.
 
Een 58-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed richting Middelburg en botste door nog onbekende oorzaak achterop de paardenkoets met daarvoor twee paarden. Op de koets zaten een 53-jarige vrouw en een 75-jarige man beiden afkomstig uit Middelburg.


Door de klap van de aanrijding belandden zij in de berm en raakten daarbij zwaargewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. De 75-jarige man is hier aan het eind van de middag aan zijn verwondingen overleden.

Eén van de paarden raakte eveneens zwaargewond en is door een dierenarts uit zijn lijden verlost. Het andere paard is overgebracht naar een manege .

De Nieuwe Vlissingseweg is aan beide zijden enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (29-9-2010 om 08:14)
Wat erg weer, Waarom moeten er eerst dode te betreuren zijn voordat deze gevaarlijke weg verboden wordt voor het langzaam verkeer? Provincie doe hier iets aan! Het verschil in snelheid is veel te groot tussen de vesrchillende weggebruikers! Ik wens de betrokkenen heel veel sterkte toe.
Henk (29-9-2010 om 07:59)
Sterkte aan de nabestaande. Maar mag hier wel gereden worden met paard en wagen? volgens mij niet, en hier ligt toch ook een paralel weg?
Kitty (29-9-2010 om 07:56)
Er zijn veel mensen die te weinig rekening houden met paarden op de weg. ze scheuren er maar langs...als een paard schrikt of iets eng vind springt het opzij omdat het een vluchtdier is. dus matig uw snelheid, en hou voldoende afstand met inhalen. het is verschrikkelijk wat hier gebeurd is.
Leonie (29-9-2010 om 05:43)
Hoe kan je deze in hemelsnaam niet hebben gezien. Wat erg, wat erg. Voor alle partijen hoor. Niemand heeft dit gewild zo. Iedereen heel veel sterkte.
Bram (29-9-2010 om 04:26)
Wat een vreseljk ongeluk en wat een gevolgen. "k Begrijp niet dat je als bestuurder van de auto deze koets niet gezien hebt. Dat valt toch genoeg op zou ik denken. 'k Wens alle betrokkenen het allerbeste
Claudia (29-9-2010 om 00:03)
Hier zijn geen woorden voor.....
Cookie-instellingen beheren