Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Officier eist vrijspraak voor bejaarde

Toegevoegd: 25-11-2010, 23.42 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen een 71-jarige man uit Wemeldinge vrijspraak gevraagd. Eerder was er een celstraf van 10 maanden waarvan vier voorwaardelijk geëist.


De bejaarde man wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een achtjarig dorpsgenootje. De handelingen, die voornamelijk bestonden uit het betasten van het meisje, zouden in de periode 2008 tot en met mei 2009 hebben plaatsgevonden.

Dat de officier nu vrijspraak eist, komt door een recent arrest van de Hoge Raad, die stelt dat een bewijs, alléén gebaseerd op alleen de verklaring van het slachtoffer onvoldoende is om tot een veroordeling te komen.  

De zaak werd eerder aangehouden om de verklaring van het meisje door een deskundige te laten beoordelen. Deze beoordeelde haar verklaring als 'onvoldoende betrouwbaar'. Uitspraak 9 december.  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (27-11-2010 om 14:03)
@Tiepje:Fijn en moedig van je dat je een reactie teruggeeft! Ik vind het vreselijk voor je en begrijp je reactie.Maar dingen zoals JanKees aangeeft gebeuren helaas ook; envandaar dat ik pleit voor gedegen onderzoek. Voor jou; ik wens je alle liefs van de wereld!
Juan (27-11-2010 om 11:13)
@jankees als je dit zelf geloof of als je dit alleen maar zegt, Zegt al genoeg ga geen commentaar verder geven op jou ,omdat ik mij niet wil verlagen tot jou soort!!!!!!!!!!!!!!!!
Malinda (27-11-2010 om 10:35)
Betasten van kinderen is ook strafbaar en moet ook bestraft worden, een kind van 8 verzint zoiets niet!! belachelijk!! Een kind moet schijnbaar eerst echt verkracht worden voordat ze "ingrijpen"! Maar daders weten precies hoever ze kunnen gaan! lang leve het rechtsysteem in nederland!! walchelijk!!!
Mar (27-11-2010 om 09:15)
Nooit geen vrijspraak voor deze misdaad altijd straffen ze beweren dat het meisje dat zomaar uit haar duim zuigt en haar verklaring zomaar ongegront verklaren typich nederland schande schande
KARIN (27-11-2010 om 06:43)
Dus de slachtoffers zonder getuigen zijn bij deze vogelvrij verklaard!! lekker is dat!!
Tiepje (27-11-2010 om 02:32)
@ Mar .........: Spreek uit eigen ervaring helaas, en die Hoge Raad is in mijn optiek een stelletje mensen die een bepaalde visie hebben vanuit boeken enz. enz. ............. Maar goed, ze zullen er wel vorstelijk voor betaald worden!
Cookie-instellingen beheren