Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 34 km

Officier eist vrijspraak voor bejaarde

Toegevoegd: 25-11-2010, 23.42 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen een 71-jarige man uit Wemeldinge vrijspraak gevraagd. Eerder was er een celstraf van 10 maanden waarvan vier voorwaardelijk geëist.


De bejaarde man wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een achtjarig dorpsgenootje. De handelingen, die voornamelijk bestonden uit het betasten van het meisje, zouden in de periode 2008 tot en met mei 2009 hebben plaatsgevonden.

Dat de officier nu vrijspraak eist, komt door een recent arrest van de Hoge Raad, die stelt dat een bewijs, alléén gebaseerd op alleen de verklaring van het slachtoffer onvoldoende is om tot een veroordeling te komen.  

De zaak werd eerder aangehouden om de verklaring van het meisje door een deskundige te laten beoordelen. Deze beoordeelde haar verklaring als 'onvoldoende betrouwbaar'. Uitspraak 9 december.  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (26-11-2010 om 11:12)
@Tiepje: Het is heel moeilijk om bij zulke jonge kinderen boven tafel te krijgen wat er echt is gebeurd. Ze zijn hel makkelijk te "leiden"en ik vind ook dat je hier heel zorgvuldig mee om moet gaan. En het Arrest van de Hoge Raad is hier dus vrij duidelijk in!
Marga (26-11-2010 om 08:54)
Zou een kind van 8 jaar zo iets zo maar uit haar duim zuigen? Lijkt me sterk.
Jankees (26-11-2010 om 08:20)
Er zijn meisjes van 17 die dat al eens verzonnen hebben om iemand dwars te zitten maar ze worden steeds \jonger.iemand heeft ze opgestookt omdat men die man haat?
Tiepje (26-11-2010 om 02:21)
Zitten er in de Hoge Raad alleen maar mensen die nooit iets meegemaakt hebben?? Hoe durven ze zoiets te beslissen? Ze weten kennenlijk niet wat voor een impakt dit heeft voor de rest van het leven van het slachtoffer????? Bah Bah Bah!!!!
Cookie-instellingen beheren