Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf voor dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 29-11-2010, 15.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 40-jarige inwoner van Kapelle die op 5 maart 2009 op de Valckenisseweg in Rilland een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte, is daarvoor maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot  een taakstaf van dertig uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar.

De vrachtwagenchauffeur wilde linksaf slaan naar de parkeerplaats bij het Shell-benzinestation. De motorrijder die hem tegemoetkwam had hij wel gezien, maar dacht er nog voorlangs te kunnen. De motorrijder remde nog uit alle macht, maar  kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en schoof tegen de rechter achterkant van de vrachtwagen. Het slachtoffer, een 39-jarige inwoner van Reimerswaal, overleed ter plekke.


De officier van justitie had een taakstraf van tachtig uur en een rijontzegging van een jaar waarvan zes maanden  voorwaardelijk geëist. Volgens de officier had de Kapellenaar 'onvoorzichtig of onoplettend' gereden, met alle gevolgen van dien. De rechtbank achtte slechts het verlenen van geen voorrang  bewezen.

Zie ook:
- Motorrijder omgekomen bij ongeluk Rilland


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Familie chauffeur (1-12-2010 om 14:32)
Ik ben het met Trucker eens, Dit is geen expres geval hoor. denk eens na voor reactie te plaatsen! En jullie moeten je eens indenken in de chauffeur! Dan laat je het wel zulke reacties te plaatsen!!! Sterkte nogmaals voor nabestaande! En ook voor jou R...
--- (30-11-2010 om 23:15)
Wat doen jullie nou allemaaal zo moeilijk? De straf is naar voore gekomen, en wat boeit jullie het nou? JULLIE ZITTE NOG MET JULLIE GEZINNETJE THUIS SÁVONDS, 30 uur is zeer zeker niks, maar hij heeft wel voor de rest van zn leven dat op zn geweten. dus stil ajb!
Trucker (30-11-2010 om 15:32)
Het lijkt wel als ik deze reacties lees dat de vrachtwagenchauffeur het expres heeft gedaan. Bedenk echter dat dit een vreselijke ervaring voor die chauffeur moet zijn. Oordelers..u kunt heel makkelijk vandaag of morgen het zelfde gebeuren en dan zo u ook blij zijn als de straf mag meevallen.
Spm (30-11-2010 om 08:17)
Anja (29-11-2010 om 20:32 uur) zegt wat zij denkt (Ipv te denken dat het nog wel kon had hij beter kunnen wachten). Laat ik weten dat deze chauffeur dit niet heeft gedacht! Het is iemand die nooit geen risico's neemt
Motor Mario (29-11-2010 om 23:46)
Veilig rijden is vooral een kwestie van goed kijken en anticiperen. Ik lees hier al te vaak dat het om een 'tragisch ongeluk ' gaat alsof dat uit de lucht komt vallen. Verantwoordelijkheid afwijzen is dom: een ongeluk is het gevolg van een menselijke fout. Altijd. DUS: EERST KIJKEN, DAN RIJDEN!
Nabestaande (29-11-2010 om 23:01)
Te hard gereden? Voor alle duidelijkheid: de vrachtwagenchauffeur zag de motorrijder aankomen, de motorrijder reed niet harder dan de toegestane snelheid, eerder langzamer. Er worden bij een ongeluk metingen verricht. De chauffeur is zonder te stoppen afgeslagen omdat hij dacht dat dat nog wel kon
Cookie-instellingen beheren