Weerbericht:
Stapelwolken, perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Weken cel na schietpartij

Toegevoegd: 23-02-2011, 18.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 29-jarige Terneuzenaar die werd opgepakt bij de schietpartij in Terneuzen is woensdag door de politierechter in Middelburg veroordeeld tot tien weken cel waarvan vier weken voorwaardelijk en het betalen van 600 euro schadevergoeding. Tegen de Terneuzenaar was vier maanden cel plus de opgelegde schadevergoeding geëist.

De Zeeuws-Vlaming werd ervan verdacht na de schietpartij in Terneuzen agenten te hebben mishandeld. Ook zou hij hen hebben bedreigd en zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. De agenten verrichtten onderzoek naar een geëscaleerde ruzie binnen een groep jongeren, die bekend stond als overlastveroorzakend.  Bij die ruzie werd geschoten en vielen drie gewonden.

De politie verdacht de Terneuzenaar ervan dat hij het schietwapen had weggewerkt en wilde hem aanhouden. Daarbij ging hij zo tekeer dat hij de agenten verwondde. Zijn 23-jarige buurman en maat, die de nodige moeite deed om de aanhouding te beletten, kreeg in plaats van de gevorderde veertig uur taakstraf de helft daarvan opgelegd.

Tijdens de behandeling zei de 29-jarige Terneuzenaar zich weinig van het voorval te kunnen herinneren omdat hij veel te veel had gedronken.

Zie ook:
- 22/02/2011: Supersnelrecht na schietpartij Terneuzen
- 19/02/2011: Café Terneuzen dicht na schietpartij
- 13/02/2011: Gewonde schietpartij opgepakt
- 13/02/2011: Drie gewonden bij schietpartij


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Van wezel (26-4-2011 om 18:36)
Ik zie hier echt mensen dit soort lui verdedigen kom op nee hij heeft niet zelf geschoten maar hij werd wel verdacht van het wapen weg werken en verzetten tegen arrestatie en bedreigen van agenten enz dat mag van jullie allemaal?dit zijn repectloze lui nee van zo een straf zullen ze leren hoor! :-(
Hans (24-2-2011 om 15:03)
Ik vind het ook een beschamend lage strafoplegging. Dit is onderhand een vrijbrief voor dit gedrag. Ik dacht dat er harder zou worden opgetreden tegen dit soort incidenten. Er is weer weinig veranderd. Linkse rechtsgang!!
Walter (24-2-2011 om 12:27)
Hoezo strenger straffen voor mishandeling politieagenten? Het moet niet gekker worden.
Anoniem (24-2-2011 om 11:24)
Deze jongens zijn veoordeeld voor de mishandeling van angenten en belemmering van arrestaties NIET voor de schietpartij! En de 29 jarige en 23 jarige zullen ook noooit worden veroordeeld voor de schietpartij want ze hebben hier niks mee te maken!
Lies (24-2-2011 om 10:55)
Deze jongens zijn veroordeeld voor het belemmeren van politie werkzaamheden. ze hadden niks met het schietincident temaken.jullie moeten voortaan beter leren lezen en als je dan het fijne er van wil weten had je naar de rechtbank moeten gaan.dus hou de vooroordelen voor jullie zelf.
Yari (24-2-2011 om 08:28)
Wanneer gaan mensen nu eens leren lezen? Hoe zou het gaan met de tekstverklaringen op school?