Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Trajectcontrole werkt weer

Toegevoegd: 16-03-2011, 13.33 uur - Update: 16-03-2011, 20.20 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Vanaf woensdag 23 maart wordt het trajectcontrolesysteem op de Zeelandbrug weer in werking gesteld.

Het systeem bestaat uit drie portalen en is opgedeeld in twee zogenoemde secties van 3,2 en 5,7 km lang. Twee portalen staan buiten de brug (ter hoogte van het business park Zierikzee en ter hoogte van Colijnsplaat) en één staat er op de brug. Op de weg (N256) geldt een limiet van 80 kilometer per uur.


Binnen het trajectcontrolesysteem wordt per sectie een meting verricht. Wordt in beide secties te hard gereden, dan volgt een boete voor de hoogst gereden snelheid. De provincie Zeeland vindt het belangrijk dat iedereen zich aan de limiet houdt, omdat de brug smal is en bij een ongeval nooddiensten moeilijk ter plaatste kunnen komen.

"Het is een cruciale, maar kwetsbare, verbinding in het wegennet. Handhaving met een trajectcontrolesysteem is uitermate geschikt om ervoor te zorgen dat de limiet wordt nageleefd. De ervaring leert namelijk dat binnen trajectcontrolesystemen meer dan 99,5% van de passanten zich aan de snelheid houdt", zo laat het Openbaar Ministerie weten.

Het trajectcontrolesysteem is in beheer bij het Landelijk Parket Team Verkeer.



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mrs_Jopy (28-3-2011 om 08:19)
@Mariska, Ik heb zo het idee, dat we jou nog wel een keer tegenkomen bij het programma WEGMISBRUIKERS of BLIK OP DE WEG o.i.d je had coureur moeten worden wijffie, dan kan je scheuren op racebaan. Ik rij liever te toegestane snelheid hoor, dat lijkt mij toch echt wel het veiligste.H.s,i,z,g
Burger (27-3-2011 om 22:27)
Er is een enorme vertrutting aan de gang in NL. Alles moet maar veiliger, zuiniger, langzamer etc etc. Mensen worden tot in den treure beschermd. Ik ga niet eerder van huis, ik rijdt gewoon altijd vlot door, waarheen ik ook moet. Ik houdt niemand op en stoor niemand. Zouden er meer moeten doen...
T.I.M.E. (27-3-2011 om 21:59)
Volgens mij doet iedereen gewoon het verstand op ''0'' tijdens het rijden... En maar lekker het gaspedaal intrappen!
T.I.M.E. (27-3-2011 om 21:48)
Op een 100 km-weg rijdt je 90/100. Als mensen langzamer willen rijden(is in sommige gevallen noodzaak/veiliger) dan ga je maar rechts. Er zijn meestal 2 banen. En als je vooraf al weet dat je in filerijden komt ga een half uur eerder je nest uit. 130km is te buitensporig. En: haast = geen excuus.
Nounou (27-3-2011 om 20:26)
@Burger in heel Duitsland is bekend dat het aantal ongevallen op de Autobahn al jaren aan het TOENEMEN is. Lieg jij maar tegen jezelf.
MotoRob (27-3-2011 om 14:46)
Ik heb in het verleden veel op Duitse snelwegen gereden, de wegen daar zijn beter geschikt dan onze wegen om hard te rijden omdat ze meestal uit 3 banen bestaan en idd burger, Duitse automobilisten zijn gedisciplineerder dan ons en rijden beter (veiliger)
Cookie-instellingen beheren