Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hoge geldboete geëist tegen Delta

Toegevoegd: 17-03-2011, 21.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag in Middelburg tegen Delta NV een boete van 12.000 euro geëist.
 
Het bedrijf wordt ervan verdacht een incident dat op 2 juli 2008 in Terneuzen plaatsvond, niet direct aan de provincie te hebben gemeld. Bij dat incident, in een schakelstation kwam 2,5 kilogram van het verstikkende zwavelhexafloride vrij, wat gelijk staat aan 55.000 kg CO2.


Volgens Delta wast zij het bedrijf de handen in onschuld omdat Elsta CV de eigenaar van het schakelstation zou zijn en dus ook verantwoordelijk voor het niet doen van de melding. De officier van justitie op haar beurt wees naar een uitbreidingsvergunningaanvraag van Delta, waarin het station specifiek werd genoemd.
 
Daaruit kon volgens haar geconcludeerd worden dat Delta wel degelijk verantwoordelijk was. De uitspraak is op 31 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
FG (17-3-2011 om 21:07)
Goedzo pak Delta maar eens hard aan, eens kijken hoe ze zich hieruit redden??? Nieuwe kerncentrales willen bouwen maar de regels aan hun laars lappen...tja dat kan niet in Nederland... allemaal regeltjes..!!!!!! Lang leven de regeltjes in Nederland !!
Cookie-instellingen beheren