Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 28 km

OM wil rijontzegging na ongeluk

Toegevoegd: 13-04-2011, 13.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen een 59-jarige vrouw uit Gapinge is woensdag voor de rechtbank in Middelburg een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van een jaar geëist.

De vrouw, bestuurster van een bestelwagen, wordt door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden voor het verkeersongeval dat in de middag van 28 september op de Vlissingseweg plaatsvond.


De vrouw botste volgens het OM 'door aanmerkelijke onoplettendheid' achterop een trouwkoets. Daarbij raakte een 75-jarige koetsier uit Middelburg dermate gewond, dat hij later die dag in het ziekenhuis overleed. Een tweede koetsier, een 53-jarige Middelburgse vrouw raakte ernstig gewond. Een van de twee paarden die de koets trok, moest worden afgemaakt.

Tijdens de behandeling van de zaak zei de vrouw absoluut niet te weten hoe het mogelijk was geweest dat ze de koets niet had gezien. Ze kwam met haar bestelwagen vanaf de Zuidbeekseweg linksaf de Vlissingseweg oprijden, ter hoogte van 'de bult' bij de draaibrug in Oost-Souburg.

Volgens de vrouw was eer plotseling een enorme klap en meer wist ze zich niet te herinneren. Het zicht was die dag goed en de trouwkoets was volgens getuigen goed te zien.

Uitspraak 27 april.

Zie ook:
- 10/11/2010: 'Alleen snelverkeer op Vlissingseweg'
- 28/09/2010: Dode bij ongeval met paardenkoets


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans Barries (13-4-2011 om 19:08)
Natuurlijk was dit een heel erg ongeluk, echter dit is gewoon straffen om iemand een stempel te geven terwijl deze persoon haar hele leven ook gestraft is. Dat is onjuist. Vergeten zal ze het niet!! Er is trouwens niet voor niets nu een verbod voor langzaam verkeer ingesteld. Schande OM.
Kevin (13-4-2011 om 18:21)
Een jaar rijontzegging?, als ze de koets echt niet gezien heeft lijkt het mij beter dat ze nooit meer een motorvoertuig mag besturen, doordat zij niet oplette is er wel een dode te betreuren en daarbij het paard dat afgemaakt moest worden en over een jaar kan ze weer de weg op?? onbegrijpelijk
QuasiMoto (13-4-2011 om 18:21)
Nu maar hopen dat de rechter meegaat met de eis. 'Aanmerkelijke onoplettenheid' is zelfs nog zwak uitgedrukt. Het mens is toch niet blind? Nee, ze heeft totaal niet opgelet. Met een flinke slachtpartij tot gevolg. Dit soort figuren kunnen we in het verkeer missen als kiespijn.
Marga (13-4-2011 om 17:30)
Deze mevrouw heeft echt niet voor zich uit gekeken tijdens het auto rijden hoor want de koets was zeker weten heel goed te zien. Ik kwam de koets tegen op de andre weghelft en dacht nog bah wat eng met die Paarden op zo'n weg. Later hoorde ik van de vreselijke aanrijding, ik was er beroerd van.
René (13-4-2011 om 15:11)
Dat kijken het belangrijkste is in het verkeer wordt telkens onderschat. Als ik zie wat mensen tegenwoordig aan het doen zijn achter het stuur... dat heeft weinig met (uit)kijken te maken. Iets pakken uit het dashboardkastje, van de achterbank, niet handsfree bellen, navigatie bedienen, etc. Tja...
Vlissinger (13-4-2011 om 14:23)
Het lijkt mij dat je met een bestelwagen hoger zit en goed overzicht hebt..als ze de koets echt niet gezien heeft is ze inderdaad niet geschikt om een auto te besturen. vele vrouwen moeten ook leren thuis hun haar te borstelen en lippenstift aan te brengen, ipv in de auto!
Cookie-instellingen beheren