Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

AT ingezet na overval hotel Vlissingen

Toegevoegd: 15-04-2011, 13.53 uur - Update: 14-11-2011, 18.48 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is vrijdagmorgen een gewapende overval gepleegd op Hotel Picard aan de Badhuisstraat. Hierna is het arrestatieteam ingezet.

De overval vond rond half twaalf plaats. Twee mannen uitten in het hotel bedreigingen en gebruikten daarbij ook wapens. Op dat moment waren er hotelgasten en werknemers in het hotel aanwezig. Ook was er een zogenaamde 'goudinkoop' gaande en daarvoor waren ook mensen aanwezig in het hotel.


Volgens de politie gingen de twee vuurwapengevaarlijke daders er na de overval met een onbekend geldbedrag vandoor. De mannen zijn, volgens getuigen, lopend gevlucht in de richting van het park achter Hotel Piccard, ter hoogte van het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg.

Nadat de melding binnengekomen was bij de Zeeuwse politie is er direct een onderzoek gestart. Het arrestatieteam, de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) en speurhonden met hondengeleiders werden ingezet om naar de daders te zoeken. De omgeving van het park en het hotel is afgezet ten behoeve van de zoekactie, maar die heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd.

Op dit moment wordt er door Politie Zeeland nog volop onderzoek gedaan naar deze overval. Er zijn al diverse getuigen gehoord door agenten, maar uiteraard is de politie ook nog op zoek naar getuigen. Mensen die iets verdachts hebben gezien in de buurt van Hotel Piccard of in de buurt van het park tegenover het ziekenhuis, worden verzocht om zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of te bellen met 0900-8844. Als men liever anoniem informatie doorgeeft dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Er is een summier signalement van de twee daders bij de politie bekend:
Dader 1: ongeveer 1.80 meter, een lichtgetinte huidskleur, droeg een donkere bivakmuts en donkere kleding.
Dader 2: iets kleiner dan Dader 1, ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang, eveneens een lichtgetinte huid, hij had een smaller gezicht dan Dader 1, ook hij droeg een donkere bivakmuts en donkere kleding.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Een burger (16-4-2011 om 11:32)
Zolang er in Nederland geen zwaardere straffen uitgedeeld worden zullen we niet verlost worden van dit soort "taferelen". In Nederland mag en kan toch alles?? De daders krijgen hier meer steun en een advocaat toegewezen dan de slachtoffers die dit nog lang op hun netvlies zullen hebben. sterkte !!!
Jeroen (16-4-2011 om 11:14)
De overvallen zullen alleen maar toenemen,dank zij deze regering en worden ze gepakt dan komen ze in een hotel te recht en een advocaat die een zielig verhaaltje ophang,ze moeten de doodstraf in voeren voor zulk uitschot.
Karel (16-4-2011 om 10:44)
En maar klagen en maar zaniken over het feit dat er geen politie op straat genoeg is, wat wil je nou? een politiestaat met op elke hoek een agent? Dat gaat niet, kan niet en dat wil je ook niet. Inderdaad, de gewone agent houdt wetsovertreders (herrie bakken) aan, het AT pakt criminelen,duidelijk?
Arie (16-4-2011 om 09:38)
Ik begrijp niet dat iemand zijn goud gaat verkopen aan een stelletje anonieme figuren in een of ander hotel.. Ga dan naar een juwelier, dat is in iederer geval legaal en niet buiten de boeken om..! Verder heel naar natuurlijk die overval..
Kalle (16-4-2011 om 07:57)
Oww.en ik maar denken dat er echt een overval op die goudhandelaar geweest was..... mooi toneelstukje benieuwd waar en hoe het verzekerd was.............................gr carlos
Martijn (15-4-2011 om 22:32)
Ze zijn nogal serieus aan het zoeken tussen de bossen, is het al pasen?
Cookie-instellingen beheren