Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

AT ingezet na overval hotel Vlissingen

Toegevoegd: 15-04-2011, 13.53 uur - Update: 14-11-2011, 18.48 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is vrijdagmorgen een gewapende overval gepleegd op Hotel Picard aan de Badhuisstraat. Hierna is het arrestatieteam ingezet.

De overval vond rond half twaalf plaats. Twee mannen uitten in het hotel bedreigingen en gebruikten daarbij ook wapens. Op dat moment waren er hotelgasten en werknemers in het hotel aanwezig. Ook was er een zogenaamde 'goudinkoop' gaande en daarvoor waren ook mensen aanwezig in het hotel.


Volgens de politie gingen de twee vuurwapengevaarlijke daders er na de overval met een onbekend geldbedrag vandoor. De mannen zijn, volgens getuigen, lopend gevlucht in de richting van het park achter Hotel Piccard, ter hoogte van het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg.

Nadat de melding binnengekomen was bij de Zeeuwse politie is er direct een onderzoek gestart. Het arrestatieteam, de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) en speurhonden met hondengeleiders werden ingezet om naar de daders te zoeken. De omgeving van het park en het hotel is afgezet ten behoeve van de zoekactie, maar die heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd.

Op dit moment wordt er door Politie Zeeland nog volop onderzoek gedaan naar deze overval. Er zijn al diverse getuigen gehoord door agenten, maar uiteraard is de politie ook nog op zoek naar getuigen. Mensen die iets verdachts hebben gezien in de buurt van Hotel Piccard of in de buurt van het park tegenover het ziekenhuis, worden verzocht om zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of te bellen met 0900-8844. Als men liever anoniem informatie doorgeeft dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Er is een summier signalement van de twee daders bij de politie bekend:
Dader 1: ongeveer 1.80 meter, een lichtgetinte huidskleur, droeg een donkere bivakmuts en donkere kleding.
Dader 2: iets kleiner dan Dader 1, ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang, eveneens een lichtgetinte huid, hij had een smaller gezicht dan Dader 1, ook hij droeg een donkere bivakmuts en donkere kleding.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J den hamer (15-4-2011 om 19:08)
bekijk de 11e foto eens van de overval op het hotel toch slordig om zp je fal op straat te zetten toch of ben ik nou gek
Een vlissinger (15-4-2011 om 18:42)
Het is een publiek geheim dat die uitbetalers van oud goud pakken met geld bij zich hebben, het blijf riskant.
Mecano (15-4-2011 om 17:29)
Kijk, dit zijn teminste ECHTE kerels van politie ! Staan teminste niet op een hoekje te wachten op een automobilist die een paar kilomter te hard rijd. Kijken niet de andere kant op als je tuig zien.. Wel erg dat ze tegenwoordig zovaak opgetrommeld moeten worden.
W. (15-4-2011 om 16:36)
Niet negatief bedoeld hoor maar vanwaar die grote kermis?? de daders zijn toch allang gevlogen als politie komt. Inzet van helikopter zou wel handig zijn ipv heel busje met gewapende mannen! en signalement idd, aan de schandpaal deze daders!!
Bandit (15-4-2011 om 16:14)
Ik denk dat ze zulke gasten gewoon op een boot moeten zetten met zijn allen....als't kan een zinkende. En een signalement...inderdaad. Ze worden in dit land gewoon nog beschermd ook.....
Een hoofdgetuigen (15-4-2011 om 16:07)
Die vuile stomme sukkels weten niet ,zo.n stomme overval voor een beetje geld met je doet..... ik hoop dat ze zelf dit ook eens meemaken,die angst........die ben ik voorlopig nog niet kwijt.
Cookie-instellingen beheren