Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Goesenaar (21) verzint overval

Toegevoegd: 09-05-2011, 09.19 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Zondagavond is een 21-jarige Goesenaar aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie nadat hijzelf overvallen zou zijn in de Wijngaardstraat in Goes.

Een bekende van de Goesenaar belde rond dat tijdstip naar de politie en sprak zijn verontwaardiging uit over het feit dat de politie niets deed aan een overval die zou zijn gepleegd op de Goesenaar. Deze liep in de Wijngaardstraat en zou door drie mannen zijn gedwongen om geld te pinnen. Ook zou de 21-jarige zijn geschopt en geslagen. Het slachtoffer had hierna, volgens eigen zeggen, 112 gebeld en daar zou een centralist gezegd hebben dat er op dit moment niets gedaan werd aan de overval en dat hij maandag maar aangifte moest gaan doen op het politiebureau.


Agenten van de Zeeuwse politie zijn naar het opgegeven woonadres gegaan van het slachtoffer en hebben daar het verhaal aangehoord. Ondertussen bekeken agenten op het politiebureau de gemaakte camerabeelden. Daarop werd gezien dat het slachtoffer inderdaad contact had gehad met drie jongemannen. Zij voldeden ook aan het door de Goesenaar opgegeven signalement. De agenten zijn hierop op zoek gegaan naar deze drie mannen. Ook werd er contact opgenomen met de alarmcentrale in Driebergen, waar veel 112-meldingen binnenkomen.

Op een zeker moment bleek dat er helemaal geen 112-meldingen uit Zeeland waren binnengekomen in Driebergen, de vermeende daders van de overval waren nergens meer te vinden en ook op de verdere camerabeelden was niet te zien dat er daadwerkelijk een overval was gepleegd. De agenten confronteerden het slachtoffer met hun bevindingen en zij hebben de man meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende de man na lang praten dat hij een valse melding had gedaan. Hij is aangehouden.

Later die nacht is de man in vrijheid gesteld. De agenten zijn tussen 22.30 uur en 04.30 uur met de vermeende overval bezig geweest. De man verklaarde dat hij niet goed had nagedacht over de gevolgen van zijn verzinsels. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Monique (9-5-2011 om 14:14)
Jammer dat mensen zulke dingen verzinnen. Als er echt iets aan de hand is wordt straks niemand meer gelooft. Met dit soort dingen moet je geen grappen maken, daar is het iets te ernstig voor.
Theo (9-5-2011 om 12:36)
Deze man de rekening presenteren van het werk dat men hier mee had. Zo zijn er inderdaad weinig agenten op straat door zulke acties. Lik op stuk en betalen.
Daantje (9-5-2011 om 12:13)
Net als bij die meneer die de KNRM inschakelde om gratis thuis te komen maar gelukkig daar de rekening voor krijgt . Ook deze jonge fantast de werkuren van de politie laten dokken ! doet ie het vast geen 2e keer!
Jo (9-5-2011 om 11:15)
Zielig persoon.
Arjan (9-5-2011 om 11:08)
IN ÉÉN WOORD: ZIELIG
Pippa (9-5-2011 om 10:49)
Als je ziet hoelang de politie bezig is geweest deze zaak te onderzoeken vind ik dat hij een hele stevige bekeuring hoort te krijgen want dit is belastinggeld van ons allemaal,en zo leert hij zulke stommiteit wel af!!
Cookie-instellingen beheren