Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Gewonde bij ongeluk na achtervolging

Toegevoegd: 01-06-2011, 11.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een ongeluk met een politieauto in Middelburg is vanochtend iemand gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde tijdens een achtervolging.


Woensdagmorgen werd rond 06.25 uur vanaf de Lammerenburgweg in Vlissingen een Porsche Cayenne weggenomen. De politie kwam de auto op het spoor bij de Middelburgsestraat in Koudekerke.  Drie mannen zijn hierna lopend aangetroffen in de wijk 'De Veersche Poort' in Middelburg.

Twee mannen zijn ter plekke in de bossages aangehouden. De derde is de N57 tussen de rotonde President Rooseveltlaan en het aquaduct opgerend en kwam in aanrijding met een onopvallend politievoertuig dat juist passeerde. Deze persoon is overgebracht naar het ziekenhuis in Goes en is niet in levensgevaar.

De verdachten zijn afkomstig uit Tilburg en zijn 19- 21- en 24 jaar oud. De twee die niet gewond raakten zijn overgebracht naar Torentijd. De persoon die gewond is geraakt, is 21 jaar oud. Het onderzoek omtrent de aanrijding wordt gedaan door de regiopolitie Midden-West Brabant. Het onderzoek naar de diefstal wordt gedaan door de regio Zeeland.

De N57 was na het incident lange tijd afgesloten voor het verkeer. Tijdens de afsluiting reed een automobilist voorbij de afzetting. Politiemensen die bezig waren met het onderzoek wisten de auto nog op tijd te laten stoppen en hebben de man een boete gegeven. De weg is inmiddels weer helemaal vrijgegeven.

 


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie (2-6-2011 om 19:38)
Wie zijn auto "chipped" zal ze sneller terug krijgen dan een oldtimer uit het schuurtje! Goed werk van de politie.
VdVonck (2-6-2011 om 16:57)
Zelfs bij dit in mijn ogen positieve bericht zien sommige nog kans de politie af te zeiken. Ze kunnen niet overal tegelijk zijn! Deze auto was waarschijnlijk voorzien van Gps dan is het al iets makkelijker! Na 4 inbraken is het misschien tijd voor een fatsoenlijk slot en/of inbraakbeveiliging!
Matthijs (2-6-2011 om 14:25)
@J.B Tuurlijk niet. De politie werkt op dezelfde manier 'in dienst van de burger' als de rest van de overheid. Zoveel mogelijk geld afhandig maken op welke manier dan ook. Voor de rest laat je ze stikken anders kost het straks nog geld.
Jeroen (2-6-2011 om 13:12)
Ties (1-6-2011 om 15:44 uur) Maar waarom moet dat Fordje eigenlijk getakeld worden ? ? ? ? ! Die ford focus is een politie auto(ondercover)
J.B (2-6-2011 om 10:01)
Voor een porsche doen ze wel moeite. Ik ben na 4 inbraken ,3 oldtimers en heel veel onderdelen ,nog altijd aan het "wachten" op de eerste aktie van de politie.Ik dacht dat de politie in dienst van de burger werkt?
Ikke (2-6-2011 om 08:43)
Goed werk van de politie. Jammer dat ze zich bezig moeten houden met zulke klootzakken. Ik hoop dat ze een zware straf krijgen, maar denk het niet, nederland hé! Ik zou het wel weten als het mijn kind zou zijn.....
Cookie-instellingen beheren