Weerbericht:
Geleidelijk perioden met zon, morgen wolkenvelden en in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Fatale aanrijding met stoomtrein

Toegevoegd: 04-06-2011, 19.14 uur - Update: 04-06-2011, 20.52 uur
Door: Roland de Jong
'S-GRAVENPOLDER - Bij een ongeluk tussen een personenauto en de stoomtrein Goes-Borsele is vandaag iemand om het leven gekomen.


Volgens de politie ontstond de botsing tussen de trein en de auto rond 17.45 uur op een kleine spoorwegovergang in de Bosseweg. De locomotief duwde de auto een flink aantal meters door richting Goes.

De brandweer werd opgeroepen omdat werd gemeld dat er sprake was van een beknelling. Diverse ambulances kwamen ter plekke. De 71-jarige passagiere uit 's-Gravenpolder overleed ter plekke. De mannelijke bestuurder, haar 77-jarige echtgenoot, is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De lichamelijke gevolgen voor de bestuurder lijken volgens de politie mee te vallen.

Uit het onderzoek van Politie Zeeland is gebleken dat de bestuurders van de auto en de stoomtrein elkaar niet hebben zien aankomen. De inzittenden van de stoomtrein zijn na het ongeval door een andere stoomtrein opgehaald.

Het ongeluk gebeurde op een onbewaakte overgang. Borden geven aan dat weggebruikers een spoorwegovergang naderen. Volgens getuigen worden weggebruikers doorgaans goed geattendeerd op een naderende stoomtrein.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tjee (6-6-2011 om 23:39)
Er wordt alleen maar gediscussieerd over hoe het allemaal had gemoeten .. er is een spreekwoord: De beste stuurlui staan aan wal .. misschien ook even stilstaan bij het feit dat er iemand is overleden bij een tragisch ongeval .. ?
Andre (5-6-2011 om 22:34)
Ben zelf zaterdag met trein meegereden en verbaasde mij over de voorzichtigheid waarmee onbewaakte overwegen werden gepasseerd. Trein stopte of reed heel langzaam en gaf ook nog geluidssignalen. Triest dat het dan toch nog fout kan gaan. Een domper voor deze fantastische onderneming.
Wij (5-6-2011 om 21:28)
Wij zaten op deze trein. En zoals bij elke overweg werd er hier ook vertraagd en was er een fluitsignaal. Bij grotere kruispunten werd er echt gestopt. Slagbomen zijn veiliger maar ook erg duur. Ik denk dat dit een zeer spijtige inschattingsfout is van de automobilist. Sterkte voor alle betrokkenen.
VdVonck (5-6-2011 om 20:59)
In de tijd dat ik regelmatig met het stoomtreintje meereed stond er inderdaad een mannetje met een vlag op de overgang. Vond het altijd geweldig om te zien hoe hij dan de trein weer opsprong! Wil de nabestaanden heel veel sterkte toewensen. Laten we iedereen in ere houden ook de medewerkers van sgb
Susanne (5-6-2011 om 20:46)
Wat een verschrikkelijk ongeval De echtgenoot van deze mevrouw heeft zijn vrouw zien sterven De machinist van de trein zal hier nooit bovenop komen! Laat iedereen even nadenken dit zou je moeder of oma geweest kunnen zijn Enkel is het echtpaar kinderloos! Dus meneer is nu helemaal alleen Vreselijk!
Mij (5-6-2011 om 20:34)
Met de stoomtrein op pad heet plezier en vrije tijd maar met de auto op pad kan noodzakelijk zijn. sterkte allen
Cookie-instellingen beheren