Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel geëist voor mishandelen moeder

Toegevoegd: 20-07-2011, 17.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 22-jarige Vlissinger is woensdag in Middelburg een gevangenisstraf van een half jaar, plus nog eens een half jaar voorwaardelijk en toezicht door de reclassering geëist.

Op 14 april van dit jaar, hij had de deur van de gevangenis nog maar koud achter zich dichtgeslagen of hij zat al in de kroeg. Dat het fout zou gaan, daar kon iedereen op wachten, want als hij drank op had werd hij agressief.


Goed dronken kwam hij thuis en binnen de kortste keren had hij ruzie met zijn moeder. Hij gaf haar wat rake klappen, pakte haar bij de keel en drukte die dicht. Zijn vriendin, die hem van zijn moeder wilde aftrekken, kreeg een elleboogstoot in het gezicht. Daarnaast werd de kamer 'verbouwd'.

Het advies van de reclassering om de Vlissinger een voorwaardelijke straf of en taakstraf op te leggen, ging officier van justitie W. Suijkerbuijk te ver. ,,Ja, laten we maar weer pamperen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en meneer heeft al ettelijke kansen gehad. Niets heeft geholpen. Er hoeft maar weinig te gebeuren of je hebt een beuk van meneer te pokken. Het moet nu maar eens afgelopen zijn.''

De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patrick (21-7-2011 om 08:45)
Dat ze nog aan zulke mensen geld en tijd insteken! Dat biertje zal ook wel door de belastingbetaler betaald wezen!
Bram (21-7-2011 om 02:33)
Deze jonge dronken man heeft kennelijk nog nooit gehoord dat je moeder aftuigen en je vriendin een elleboogstoot geven, niet de meest voor de hand liggende oplossing is. Nu even goed opbergen en laten bijleren wat fatsoenlijk is. En alcohol.....nooit meer ! Voor de moeder en het meisje veel sterkte
EVliss (21-7-2011 om 01:33)
Ik ken deze persoon waar het over gaat, en hoop echt dat hij langer word opgesloten of een vakantie in Kloetinge bij Emergis. Want deze kerel gaat zeker weer over de streef mocht ie weer op vrije voeten zijn! kortom een gevaar voor de samenleving en dat willen we niet na het drama in Dauwendaele.
Thomas (21-7-2011 om 00:01)
En zijn vriendin denkt natuurlijk ook.. hij is vaak toch wel een lieve jongen hoor! Dat een meisje voor zo iemand kan vallen... En ook zonde voor die moeder, als je zo'n zoon hebt.
Marijke (20-7-2011 om 22:05)
Wat kost dit om zo'n kerel weer vrij te laten en uiteindelijk weer te moeten oppakken. Moeder in elkaar slaan, vriendin aanpakken, huis verbouwen!! Zijn we helemaal van de pot gepleurd.Géén consideratie met zo'n figuur. Sluit hem voorlopig maar voor een aantal jaren op.
Marga (20-7-2011 om 19:54)
Een half jaar zal niet werken hoor die gaat gewoon weer een biertje pakken als hij vrij komt. Verplicht naar een afkick kliniek en laten werken op de Korzakovafeling dat kan hij zijn toekomst zien als hij zo door gaat. Alcoholisten die slaan zijn helemaal waardeloze figuren.
Cookie-instellingen beheren