Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Cel geëist voor mishandelen moeder

Toegevoegd: 20-07-2011, 17.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 22-jarige Vlissinger is woensdag in Middelburg een gevangenisstraf van een half jaar, plus nog eens een half jaar voorwaardelijk en toezicht door de reclassering geëist.

Op 14 april van dit jaar, hij had de deur van de gevangenis nog maar koud achter zich dichtgeslagen of hij zat al in de kroeg. Dat het fout zou gaan, daar kon iedereen op wachten, want als hij drank op had werd hij agressief.


Goed dronken kwam hij thuis en binnen de kortste keren had hij ruzie met zijn moeder. Hij gaf haar wat rake klappen, pakte haar bij de keel en drukte die dicht. Zijn vriendin, die hem van zijn moeder wilde aftrekken, kreeg een elleboogstoot in het gezicht. Daarnaast werd de kamer 'verbouwd'.

Het advies van de reclassering om de Vlissinger een voorwaardelijke straf of en taakstraf op te leggen, ging officier van justitie W. Suijkerbuijk te ver. ,,Ja, laten we maar weer pamperen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en meneer heeft al ettelijke kansen gehad. Niets heeft geholpen. Er hoeft maar weinig te gebeuren of je hebt een beuk van meneer te pokken. Het moet nu maar eens afgelopen zijn.''

De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Souburger (20-7-2011 om 18:29)
Hopelijk gaat deze echt voor langere tijd achter slot en grendel en volgt er een terapie voor dit ziekelijke brein... anders kan je er wachten dat er hier ook zoiets gebeurd net als in Middelburg
Erik (20-7-2011 om 17:57)
En dan is het nu wachten tot z'n advocaat komt vertellen dat "hij het allemaal niet zo bedoelt heeft, een slechte jeugd heeft gehad, meneer de officier niet zo streng moet zijn, en dit en dat. En wat is het resultaat ? Een waarschuwing of een lichte taakstraf. Hoezo geitenwollen sokken cultuur hier?
Cookie-instellingen beheren