Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel meldingen over grote knal

Toegevoegd: 23-09-2011, 22.36 uur - Update: 08-10-2011, 11.51 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij de politie komen vanavond veel meldingen binnen over een zeer luide knal die gehoord is. Ook melden mensen trillingen te hebben gehoord.


Bij de politie zijn sinds 22.10 uur tientallen meldingen binnengekomen. Er zijn bij de hulpdiensten nog geen meldingen binnengekomen over de exacte locatie. De politie is onder meer in Vlissingen-Oost op zoek naar de herkomst van de knal.

Er zijn veel meldingen uit de omgeving van het Sloegebied. Veel inwoners van Vlissingen, Middelburg, Oost-Souburg en Ritthem belden naar de politie. Op Twitter staan ook berichten uit Zuid-Beveland (Nisse, 's-Heerenhoek) over de knal. Verder wordt vermeld dat er mogelijk ook in West-Brabant knallen zijn gehoord. De politie weet niet zeker of het om dezelfde knal gaat.

Satelliet
De luchtverkeersleiding en Defensie zouden ook niet weten wat de knal heeft veroorzaakt. Volgens een woordvoerder van de Politie Zeeland zou de knal niet veroorzaakt zijn door delen van de Amerikaanse satelliet die vanavond of vannacht zou neerstorten in West-Europa. Deze delen zouden namelijk pas later de aarde moeten raken, zo zou uit berekeningen zijn gebleken.

Verder is de kans ook erg klein dat er iets is misgegaan bij een bedrijf in industriegebied Vlissingen-Oost. Volgens de politie is er bij die bedrijven geen melding gedaan van een ongeval met een knal als gevolg.

Tot nu toe zijn er geen ambulances of brandweerwagens ingezet en is alleen de politie op zoek.

Volg ook de actuele updates op ons officiele Twitteraccount: klik hier.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzen (24-9-2011 om 12:29)
De knal was wel degelijk te horen in Zeeuws-Vlaanderen! Want ik heb het ook gehoord en ik zat gewoon binnen!
T (24-9-2011 om 12:16)
Ook wij hebben t gehoord in M'burg. Maar om eerlijk te zijn schrok ik niet eens. t Gebeurt namelijk wel vaker dat we een enorme dreun horen waarvan ik denk: er is een wijk ontploft. En dan zie ik ook niks op internet...ik dacht: wow wat n knal.
Gelukje (24-9-2011 om 10:46)
Op het eiland tholen was het ook duidelijk te horen!
Aagtekerkenaar (24-9-2011 om 10:45)
In aagtekerke was helemaal niets te horen
DOMINIQUE (24-9-2011 om 10:39)
Ik vroeg mij ook al af wat het was. Ik woon in Mburg en hoorde een luide knal alsof het direct voor mijn raam was omdat mijn raam trilde. Mijn zoon antwoordde, ach het is gewoon vuurwerk hihi. Raadseltje
Erik (24-9-2011 om 10:38)
Knal ook in de binnenstad van middelburg gehoord...... en in een sonic boom geloof ik niet aangezien er een krater is gevonden bij rittem..... en ook nog kogels.... zou iets uit de wo2 kunnen zijn of een stel grappemakers met een zelf gemaakte bom???
Cookie-instellingen beheren