Weerbericht:
Perioden met zon en tot vrijdagavond meest droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 0 km

Dode bij grote brand Ritthem

Toegevoegd: 30-11-2011, 22.22 uur - Update: 01-12-2011, 01.12 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bij een grote brand aan de Ritthemsestraat in Ritthem is een slachtoffer gevallen. Eén vermiste is uit de brandende boerderij gehaald, maar hij overleed ter plekke.


De eerste meldingen van de brand kwamen rond 21.25 uur binnen. De brandweer rukte uit met drie tankautospuiten, een hoogwerker en een watertankwagen. Bij aankomst was niet duidelijk of er nog mensen in het pand waren.

Later werd duidelijk dat er vermoedelijk één persoon vermist werd. Deze is kort daarop in het pand aangetroffen. Over zijn toestand kon enige tijd geen duidelijkheid worden verschaft.

Rond 23.00 uur is bevestigd dat er iemand is omgekomen. Om wie het gaat, wordt nog onderzocht. Inmiddels is wel duidelijk dat het gaat om een mannelijk slachtoffer. De technische recherche is ingeschakeld om te onderzoeken hoe de brand is ontstaan en  nog onderzocht waaraan het slachtoffer is overleden. 

De brand woedde in een boerderij vlakbij het viaduct van de A58. De rook trok via de snelweg naar Oost-Souburg. Zodoende trok de grote uitslaande brand veel bekijks. Vanwege de brand moest een gedeelte van de Ritthemsestraat worden afgesloten voor het verkeer. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Getuigen
Omstreeks 21.15 uur is door de melder van de brand gezien dat er een viertal jongens op de fiets voor de woning langs gereden zijn in de richting van Oost-Souburg. De politie wil heel graag in contact komen met deze jongens. Mogelijk hebben zij iets gezien wat de politie kan helpen om te achterhalen wat de oorzaak kan zijn van deze brand.

Naast de jongens is de politie ook nog op zoek naar een jongeman. Het gaat om een kleine getinte jongeman van ongeveer 1.60m, leeftijd ongeveer 18-20 jaar. Hij sprak een vrouwelijke agente aan die direct na de melding ter plaatse kwam. De politie wil ook heel graag in contact komen met deze jongeman. Mogelijk heeft ook hij iets gezien wat de politie kan helpen om te achterhalen wat de oorzaak kan zijn van deze brand. De politie verzoekt hem te bellen met de politie op 0900 - 8844
 
Zie ook:
- Dossier 'Fatale branden in Zeeland'


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Real2real (2-12-2011 om 23:29)
Damn,boer David.Mocht vroeger altijd bij hem hutten bouwen.Hij stonk als de hel maar was echt wel een toffe peer,RiP!!Heeft iemand zijn poen kunnen redden van onder zijn nest?Ik hoop echt dat er geen opzet in t spel was,t was wel altijd 1 teringzooi in zn kot,niet normaal,dus ja,die fik,1 vuurtje en
@Anita (2-12-2011 om 14:03)
Anita, welk programma is dat en waar kan ik die aflevering vinden?
Gianna (1-12-2011 om 19:19)
De suggesties dat de gemeente blij is met deze brand waarbij een dode valt te betreuren zijn volledig misplaatst, ongepast en eigenlijk walgelijk. Respectloos!
Anita bulteel (1-12-2011 om 18:41)
Vorig jaar in de uitzending over de thuiszzorg nog zo trots op zijn framboosjes, triest dat iemand zo aan zijn einde moet komen!! rust zacht David.
Vlissingse (1-12-2011 om 18:41)
Wat erg,ik hoop dat hij geen pijn heeft gehad. Ik mocht vroeger altijd op zijn pony rijden Puk en hij liep dan helemaal mee naar het strand in ritthem.Het was een goede man Rust in vrede boer David...
Bianca (1-12-2011 om 17:01)
Inderdaad is er nog niet bekend om wie het gaat het slachtoffer, maar de meeste weten het zeker, kan me ook niet voorstellen dat het iemand anders moet zijn geweest. De gemeente wilt al zolang dat land hebben, ze hebben nu hun zin. Vreselijk.
Cookie-instellingen beheren